Blote schouders.

Van ontblote middenriffen en lage decolletés tot dijhoge splits en open ruggen, heldere zomerse dagen en zwoele avonden maken de zomer het perfecte seizoen voor kleding die een beetje huid laat zien. Wat als een welkome verrassing komt is dat één van de sterkste blote huid trends van deze zomer beloofd nog populairder te worden in het herfst/winter seizoen van 2015: blote schouders.

Dit jaar vieren ontwerpers dat deel van het vrouwelijke lichaam dat er sexy en verleidelijk uitziet op iedere vrouw, ongeacht haar leeftijd, vorm of maat. Modehuizen van Chloé en Marchesa tot Thakoon, Celine en Stella McCartney bieden in hun collecties ontwerpen aan die ontblote schouders laten zien. Of je smaak nu gaat naar gedurfde en onbezonnen ontwerpen of sierlijke en ingetogen ontwerpen, je kun zeker een schouderloze stijl vinden die je persoonlijke gevoel voor mode etaleert.

Strapless ontwerpen

Als de meest traditionele look in het assortiment van mouw- en schouderloze stijlen, bieden strapless jurken en blouses je een modieuze manier om te profiteren van de zomerse trendy festival look. Ze zijn een goede keuze als je iets zoekt dat je eenvoudig en in stijl van het strand tot naar de club kunt dragen. Verwissel eenvoudig je bikinislip of shorts voor een midi- of minirok en je bent klaar voor het nachtleven. Sommige van de meest populaire strapless ontwerpen van dit jaar bevatten diepe plooien in de stof rond het decolleté, een stijl die ieder figuur flatteert.

Zomerse halternecks

Als een andere favoriet van fashionistas deze zomer, past de halterneck dit jaar goed in de focus op stijlen uit de jaren zeventig. De retro halslijn ziet er goed uit bij ieder figuur, en past goed bij alles van jeans tot lange rokken. Probeer voor een luxe uitstraling een jumpsuit met een halterneck en ontblote rug. Beroemdheden van Julianne Hough en Julianna Margulies tot Kendall Jenner en Gigi Hadid zijn er allemaal mee gespot op de rode loper. Een designertas of schoenen met hakken die de show stelen complementeren deze trendy look.

Eén schouder ontwerpen

Of het nu gaat om een jurk met een asymmetrische halslijn of een jurk die ontworpen om het te laten lijken alsof een band van zijn plaats gegleden is, ontwerpen met één schouder zijn overal te zien deze zomer, en ze beloven ook een sterke trend in de herfst te worden. Voor een vooruitstrevende variant van deze stijl kun je kijken naar tops en jurken waarbij een mouw opzettelijk niet aan de schouder zit. Draag het met een warrig kapsel, een niet bijpassende tas en oversized zonnebril voor deze 'val-me-niet-lastig-met-details' look.

Hoewel de asymmetrische halslijn met een enkele band al meerdere seizoenen met warm weer populair is voelen de herfst ontwerpen met een lange mouw en een ontblote schouder fris en nieuw. Ze kunnen ervoor zorgen dat een little black dress er geüpdate uitziet en voegen een gevoel van allure toe aan een anders simpele stijl.

Uitgesneden voor stijl

Ontwerpers nemen hun hernieuwde liefde voor kunstzinnig geplaatste uitsparingen mee in hun herfstontwerpen met jurken en jassen die zijn uitgesneden bij de schouder om wat huid te onthullen. Veel van deze slimme uitsparingen, inclusief de ontwerpen van Cushnie & Ochs and Anthony Vaccerello, zien er doelgericht en scherp uit en beiden je een strakke en verfijnde mogelijkheid om je schouders te ontbloten. Met jurken met mouwen die eruit zien alsof ze van de schouder zijn gerukt nemen ontwerpers als Celine en Thakoon een meer radicale benadering van de uitgesneden schouder stijl.

Met zoveel beschikbare variaties op het blote schouder silhouet kun je net zoveel of net zo weinig huid laten zien als je wilt. De blote schouder look is een trend die in stijl meeneemt in de rest van het zomerseizoen en waarmee je ook eenvoudig wat ingetogen sensualiteit kunt introduceren in de kleding voor de koudere dagen.