Dames zonnebrillen.

Met het heldere zomerseizoen in volle gang is het nu de perfecte tijd om te winkelen voor zonnebrillen. Geen ander accessoire verhoogd je ‚cool factor’ sneller dan een chique zonnebril, en ze zijn een absolute noodzaak als het gaat om het beschermen van je ogen tegen schadelijke UV-stralen. Of je nu op zoek bent naar een zonnebril die je gezicht flatteert of een trendy bril die je zorgeloze zomerse stijl etaleert, je kunt dit jaar meer modieuze opties vinden dan ooit tevoren. Hier zijn enkele van de heetste trends in coole dames zonnebrillen.

Spiegelbrillen

Wat zorgt ervoor dat de spiegelglazen er deze zomer fris en nieuw uitzien? Kleur! Of ze nu gezet zijn in zonnebrillen met een klassieke stijl als pilotenbrillen of in speelse hartvormige monturen, spiegelbril ontwerpen zijn verschoven van neutraal zilver naar een regenboog van juweeltinten. Kleurrijke spiegelbrillen beschermen niet alleen je gevoelige ogen van het harde zonlicht. Hun meerkleurige schittering accentueert de heldere kleuren van je zomerse outfits.

Verfraaide monturen

De collectie versierde monturen van deze zomer varieert van luchthartige looks tot zwoele en verfijnde ontwerpen. Luxe opties bevatten prachtige met de hand vervaardigde ontwerpen, bijvoorbeeld Dolce & Gabbana's bril die ingelijst is in ingewikkelde mozaïektegeltjes van Murano glas. Het gebruik van hoogwaardige materialen als 24-karaats goud, Swarovski kristallen en fijn leer is zeker een grote trend dit jaar.

Aan de andere kant van het verfraaide spectrum zijn leuke en betaalbare ontwerpen verkrijgbaar die versierd zijn met fantasievolle dierenprints, polka dots of confetti patronen. Glazen die versierd zijn met fonkelende accenten maken het eenvoudig om op een hete zomerdag een opvallende stijl te bereiken zonder het dragen veel sieraden.

Cat-Eye zonnebrillen

Voor het eerst populair gemaakt door Audrey Hepburn in de 1961 film "Breakfast at Tiffany's" zijn cat-eye zonnebrillen een blijvende favoriet onder de stijlbewuste vrouwen. Met hun opwaarts kantelende monturen accentueren cat-eye brillen de jukbeenderen en brengen zo de contouren van het gezicht naar voren. Het vleiende ontwerp maakt het de moeite waard om te investeren in ten minste één cat-eye bril voor de zomer. Om modern en trendy te blijven kun je kijken naar cat-eye brillen met oversized glazen of monturen met sprankelende accenten op de bovenste hoeken.

Rond en retro

Modebewuste fashionista's weten dat de mode uit de jaren zeventig strek vertegenwoordigt is dit jaar en er is geen betere manier om een retro geïnspireerde outfit af te maken dan met een ronde zonnebril. Het ronde montuur is bijzonder vleiend als je gezicht een hoekige vorm heeft. Ze zijn verkrijgbaar in een brede collectie van maten en kleuren, zodat je een bril kunt vinden die perfect past bij je gevoel voor nostalgische mode.

Kleurenpalet

Er is een lichte en luchtige sfeer in het assortiment van zomerzonnebrillen van dit jaar en dat is ook terug te vinden in het kleurenpalet van veel collecties. Pastel tinten zoals roze en lichtgeel zijn meer aanwezig dan de neon kleuren en lichte tinten van de afgelopen seizoenen. Voor een vooruitstrevende stijl kies je een zonnebril met helemaal geen kleur. Transparante monturen zijn heel trendy dit seizoen.

Als het gaat om glazen dan zijn lichte naar donkere kleurovergangen een modieuze keuze. De donkere bovenkant is goed voor het beschermen van de ogen voor de zon, terwijl het lichtere lage gedeelte ervoor zorgt dat je gemakkelijk een boek kunt lezen of je smartphone kunt bekijken. Lichtgekleurde glazen zorgen er ook voor dat je de schoonheid van je ogen kunt laten zien.

Tot slot, denk er aan dat met de huidige moderne zonnebrillen de kleur van het glas weinig van doen heeft met UV bescherming. Zowel lichtgekleurde als donkere glazen kunnen je ogen beschermen tegen schadelijke ultra-violet stralen. Zolang ze gemaakt zijn om je te beschermen tegen zowel UVA als UVB licht kun je jouw liefde voor mode koesteren met een zonnebril die het best past bij je persoonlijke smaak en stijl.