Gebreide truien.

Er modieus uit blijven zien wordt een beetje lastiger als de dagen kouder en winderiger worden, maar met de juiste breisels kun vol trots je gevoel voor flair tonen zonder eruit te zien als een ingepakte teddybeer. Voor het herfst- en winterseizoen hebben veel toonaangevende ontwerpers gebreide truien in de collecties. Van lange sweaters tot korte ontwerpen gemaakt van luxe cashmier, er zijn meer mogelijkheden dit jaar dan ooit tevoren. Hier zijn enkele van de meest populaire gebreide truien van dit seizoen.

Rol uit!

Of je ze nu rolkragen noemt of coltruien, truien met de karakteristieke gedraaide stof bij de hals maken een comeback dit seizoen. Deze keer heeft het klassieke ontwerp haar preppy erfgoed eens en voor altijd afgestoten. Kijk voor een nieuw pallet aan ingetogen kleuren variërend van zacht grijs tot bordeaux. Verken de variëteit aan stoffen die beschikbaar zijn, van lichtgewicht katoen tot dikke wol. Voor een trendsettende stijl, draag je de coltrui onder een sweater met een ronde hals, een vest met sjaalkraag of een kabeltrui. Als er maar plek is voor een coltrui in je garderobekast dit seizoen, zorg dan dat hij van cashmere is. Geen andere gebreide trui geeft je hetzelfde niveau van stijl en buitengewoon comfort.

Lang en lichtgewicht

Als het gaat om ontwerpen die je figuur flatteren dan kun je niet heen om de strakke stijl van een lange trui. Alhoewel je onder bepaalde omstandigheden alleen een lange sweater kunt dragen zijn outfits die een lange trui combineren met een midi rok of een broek met wijde pijpen een sterke trend dit seizoen. Het geheim om deze stijl te dragen zonder er volumineus uit te zien ligt in het kiezen van de lichtgewicht materialen en het beperken van de kleuren tot een paar bijpassende tinten. Accentueer de look met een nieuwe trendy riem en een paar chique enkellaarzen en de outfit is geschikt om zowel overdag als tijdens een avondje uit te dragen.

Maak een statement

Gebreide truien bieden de perfecte uitlaatklep om een statement te maken, je kunt talloze ontwerpen vinden met teksten als "Fresh!" en "Call Me" tot "Dry Clean Only”. De uitgebreide collectie van sweaters in grafische prints, ruitjes en strepen geven je ook een kans om een fashion statement te maken. Lange oversized zwart-witte ruiten zien er chique en geraffineerd uit. Strepen die in alle richtingen gaan voelen actueel en eigentijds. Zoek naar sweaters met speelse graphics als hartjes, emoticons en zelfs lippenstift om je fantasievolle kant te uiten.

Zacht en pluizig

Een van de beste eigenschappen van het assortiment gebreide truien van dit jaar is de kans die ze je geven om er, zelfs in het meest extreme winterweer, mooi en vrouwelijk uit te zien. Of het nu gaat om een breisel met metallic vezels voor een zwoele glans of een flirterig crop-top ontwerp, een trui gemaakt van shearling, zacht cashmere of een pluizige look-alike sleept je in stijl door de koude seizoenen heen.

Dat wil niet zeggen dat je niet ook een groot aantal zware breisels kunt vinden. Dankzij de manier waarop ze buigen en je omhelzen met comfort zijn zware kabeltruien populair in de winter. Van opvallende prints tot geraffineerde neutrals, de brede collectie van gebreide truien zorgt ervoor dat iedereen er dit seizoen stijlvol en warm bij kan lopen.