Gedurfde jurkjes.

De modefavoriet van het seizoen, een zomers jurkje, is de perfecte keuze als je op zoek bent naar prachtige en comfortabele kleding om te dragen als de temperatuur stijgt. De nieuwe collecties met gedurfde en mooie ontwerpen verhogen ook zeker je aanzien op modegebied. Dappere ontwerpers hebben meerdere van de heetste trends van het seizoen in hun jurken verwerkt en geven je zo een alles in een mogelijkheid op de laatste modetrends te showen. Het geheim in het dragen van deze gedurfde look ligt in het kiezen van een jurk met een trendy snit, prints, kleuren en detaillering.

Blote schouders

Looks met blote schouders zijn al het hele jaar supertrendy, en nu, net op tijd voor de zomer, is er een nieuwe kijk op deze flatterende stijl. Jurken met blote schouders die bevestigd, vastgebonden of anderszins vastgezet worden bij de nek zijn the next big thing. Een goot deel van de aantrekkingskracht komt doordat ze wat blote huid laten zien zonder dat je jezelf steeds zorgen moet maken dat alles op zijn plek zit. Alhoewel de meeste van deze vrije looks mouwloos zijn kun je ook jurken met mouwen en een schouderuitsparing vinden. Jurken met één blote schouder en asymmetrische halslijnen zijn ook nog steeds een modefavoriet.

Zomerse strepen

Gestreepte patronen zijn altijd populair gedurende de zomer en de collectie van dit jaar bevat een aantal felle en gedurfde opties, zowel als lange als korte jurken. Wijde verticale strepen in primaire kleuren maken een strek fashion statement, zeker als de lange lijnen een onverwachte draai of twist maken voordat ze de zoom bereiken. Aan de andere kant van het streepjes-spectrum liggen ultradunne Oxford strepen die traditioneel gevonden worden op een mannen overhemd. Kleurrijke versieringen als borduurwerk, kwasten of pompons voegen een vrouwelijke note toe aan de mannelijke streep.

Kleuren van de zomer

Van iriserende metallics tot de felle kleuren van een kleurpotlood, de zomerse tinten roepen beelden op van heldere zonnige dagen en sterrenhemels. Je kunt ook een aantrekkelijke hoeveelheid jurken vinden die meerdere kleuren bevatten in ethic, tribal of tropische prints. Favoriete tinten voor een jurk in één kleur zijn robijnrood, marine blauw, lichtgeel en goudsbloem oranje. Als het gaat om metallics dan zijn natuurlijke materialen als katoen en linnen bedekt met folie, organza of glanzende garens de koplopers. Dit creëert een subtiele glans die drama toevoegt aan het meest basis jurkje.

Rushes, ruffles en plooien

Lichtgewicht stoffen die in een plooi zijn gebracht voegen structuur en substantie toe aan simpele jurken, en er waren nooit meer mogelijkheden voor een gelaagde afwerking en detaillering dan dit zomerseizoen. Of ze nu geplooid zijn bij de halslijn, als een geometrisch patroon of in grote golven aan de zijkant, rushes in iedere maat en vorm versieren veel van de beste jurken van dit jaar. Bodycon jurken met rushes en zomerse jurkjes met panelen met ruches die vastgezet zijn met riempjes zijn ook populaire opties. Simpele mouwloze jurkjes gemaakt van een micro geplooide stof zijn ook overal te zien.

Trendy combinaties

Laat je modieuze kant zien en personaliseer je look door te kiezen voor een jurk die twee of drie van de heetste trends van deze zomer combineert. Hou je van bloemen? Kijk dan naar een bloemenontwerp dat geprint is over een zwart-wit gestreept patroon of met een zachte bloemenruche bij de taille. Hou het cool en eigentijds met een gestructureerd cocktailjurkje die een enkele oversized ruffle bevat of ga voor slank en verfijnt met een strakke maxi jurk geaccentueerde met grote strepen. Maar het flirterig en speels met een mini jurk met rushes in zilver metallic. Met de gedurfde jurken van dit seizoen zie je er eenvoudig zelfverzekerd en modieus uit waar je zomerse avontuur je ook naar toe brengt.