Je nieuwe winterjas.

Het belangrijkste doel van een winterjas is om je warm te houden als de temperatuur zakt, maar als het gaat om de keuze voor dit jaar dan gaat het erom om er cool en nuchter uit te zien. Van een assortiment met vernieuwde klassiekers tot frisse nieuwe ontwerpen, de trend gaat in de richting van winterjassen met een verfijnde stijl. Dat is goed nieuws voor fashionistas die willen investeren in een winterjas die er niet binnen in een jaar of twee verouderd uitziet. Kies een klassiek ontwerp met trendy details en je ziet er de komende seizoenen eigentijds uit. De volgende stijlen kunnen de tand des tijds doorstaan.

Wonderful Wool

Dankzij nieuwe technologieën en verbeteringen in het fabricageproces zijn er wollen jassen verkrijgbaar in een groter assortiment van weefsels en gewichten dan ooit tevoren. Van subtiele tweeds gevlekt met contrasterende kleuren tot slimme interpretaties met twill, visgraad en pied-de-poule, wollen prints met een flamboyante stijl zijn dit jaar in overvloed verkrijgbaar in de collectie van wollen winterjassen. Patronen met ruiten behoren tot de meest gedurfde grafische looks van het seizoen.

Warm, droog en comfortabel blijven is een gegeven als je investeert in een wollen jas van hoge kwaliteit, waardoor je vrijelijk kunt focussen op de meest modieuze kleuren van het seizoen. Van klassiek grijs en zwart tot trendy bordeaux, je kunt een regenboog aan kleuren vinden dit jaar inclusief winters wit. Het is misschien niet de meest praktische kleur voor een winterjas maar wit is een opvallende keuze voor formele gelegenheden.

Lange lengtes

Maxi jassen zijn een van de meest trendy lengtes voor winterjassen dit jaar. Jassen van operalengte zijn te zien in veel collecties en geven je de mogelijkheid om warm en comfortabel te blijven in het koudste weer terwijl je jouw gevoel voor stijl kunt laten zien. Trendy maxi ontwerpen bevatten vaak een wikkelriem waarmee je jouw taille kunt accentueren of je rondingen kunt laten zien. Je kunt ook een reeks van duster stijlen vinden met open of buttondown voorkanten. Draag er een over je avondkleding of vrijetijdskleding om snel een flatterend slank silhouet te creëren.

Militaire mode

Of het nu gaat om een Gucci visgraat peacoat versierd met rode bies of een marine blauwe korte jas van Zara met kolommen van de knopen, jassen met militaire uitstraling zijn erg populair dit seizoen. Het is zelfs zo dat veel van de toonaangevende stijlwatchers de parka in militaire stijl de must-have jas van het jaar noemen. Het is zeker een praktische keuze als het weer nat en koud is, en de geklede look past goed in de chique praktische stijl die zo trendy is momenteel.

Posh parka’s

Parka’s met militaire ontwerpen zijn niet de enige parka’s die de aandacht trekken dit jaar. Veel ontwerpers hebben de functionele jas een luxe look gegeven met details als met imitatiebont afgezette manchetten, kragen en capuchons. Modehuizen van Fendi tot Burberry bieden gewatteerde versies aan in verschillende lengtes. Andere ontwerpen bevatten synthetische, fijne wol of gewaxte katoenen stoffen die het mogelijk maken om de traditionele volumineuze parka een slank silhouet te geven. Het minimaliseren of verbergen van functionele details is een andere truc die ontwerpers gebruiken om de stijl glad te strijken.

In het wild

Faux fur jassen zijn goed vertegenwoordigt in de collecties van dit jaar net als veel ontwerpen die afgezet zijn met kragen en manchetten van imitatiebont. Shearling wordt ook veel gebruikt dit seizoen, van jassen met dikke shearling voering tot pluizige jassen die bedekt zijn met het zachte en wollige materiaal. Dierenprints zijn ook populair. Met zijn lange geschiedenis van chique en verfijnde stijl is het geen verassing dat de luipaardprint een geliefde keuze is, het grafische karakter van de zebraprint krijgt ook veel aandacht.

Van traditionele wollen jassen die geüpdate zijn met trendy details als grote knopen, shawl kragen of wikkelriemen tot ontwerpen versierd met imitatiebont, gedurfde ruiten of modieuze kleuren, er is dit jaar een indrukwekkende collectie van jassen beschikbaar om je warm te houden. Of het nu gaat om een midi, maxi, pea, of parka, je kunt er zeker van zijn dat je een jas kunt vinden die perfect past bij jouw stijl.