Leren jassen.

Het mag dan een van de oudste materialen zijn die gebruikt worden voor kleding, maar leer heeft er nog nooit zo modieus en actueel uitgezien dan nu. Nieuwe technieken en innovatieve productieprocessen resulteren in zachtere en meer flexibele stoffen, en het materiaal is tegenwoordig verkrijgbaar in een regenboog van aantrekkelijke kleurschakeringen. Geen kledingstuk toont de veelzijdigheid van leer meer dan de collectie van leren jassen van dit seizoen. Van klassieke bomber jacks tot couture jassen, er zijn veel redenen om te investeren in een lederen jas van een hoge kwaliteit.

Androgyne houding

Veel trendwatchers schrijven de sprankelende frisse interesse in leren jacks toe aan de nieuwe ‘gender-bending’ benadering van de mode. Alhoewel de unisex look niet geheel nieuw is heeft het zich dit jaar ontwikkeld als een sterke trend in de collecties van sommige van de topontwerpers van de wereld, inclusief Gucci, Rick Owens en Thom Browne. Als toevoeging op de mannelijke biker stijlen die vrouwen al dragen sinds de vijftigerjaren, kun je nieuwe chique en strakke looks vinden die gericht zijn op beide geslachten. De androgene leren jas reflecteert een verlangen bij vooruitstrevende modeliefhebbers om niet gelimiteerd te worden door strikte geslacht definities.

De klassieke bomber

Oorspronkelijk ontworpen om vliegeniers warm te houden onder extreme condities is de bomber leren jas, die voor het eerst in de jaren dertig verscheen, snel een symbool van onstuimige heldendom geworden. Met zijn nette silhouet, donker bruin leer en korte stijl is het geen verassing dat de klassieke bomber rechtstreeks van het vliegveld naar de catwalk is verhuisd. Veel van de bomberjacks bevatten nog steeds de kenmerken die ze zo populair maakte, inclusief een zachte fleece voering en elastische tailleband, en zijn nu verkrijgbaar in een wijde range met kleuren voor zowel mannen als vrouwen.

Volkomen vrouwelijk

Laat het aan de Fransen over om de leren jas te adopteren als een item dat behoort tot de basisgarderobe. Slimme modebewuste Franse vrouwen droegen ze het gehele jaar als een artistieke manier om een outfit te upgraden. Omdat het wordt gezien als een kledingstuk dat het waard is om in te investeren is alleen het fijnste leer goed genoeg voor dit type jas. Het moet zacht blijven en glad en soepel aanvoelen, zelfs als het veel gedragen is. Details zijn ook belangrijk. Een klassieke zwarte leren jas met strakke lijnen en vlakke zakken past perfect bij deze stijl.

Denk aan trendy kleuren voor een meer flirterige look. Je kunt dit jaar betaalbare leder jassen vinden in al je favoriete kleuren, van neutrale als winter wit en klassiek zwart tot heldere neontinten en mooie pastels. Je kunt het beste de details tot een minimum beperken als je voor een kleurrijke lederen jas kiest, dus kijk uit naar ontwerpen die niet te druk of ingewikkeld zijn. Een simpele blazer in een levendige kleur is ideaal voor op kantoor, en met een paar sprankelende accessoires en de juiste schoenen ziet het er ook prachtig uit bij meer formele gelegenheden.

Casual en comfortabel

De functionele eigenschappen van leer maakt het de perfecte keuze als je op zoek bent naar ruige bovenkleding. Als je gaat shoppen voor een sportieve jas voor avonturen in de buitenlucht dan is het verstandig om te kiezen voor echt leer. Het materiaal wordt alleen maar zachter en comfortabeler als het ouder wordt, en het bereikt een aangename patina die onmogelijk geïmiteerd kan worden. Kijk naar kenmerken als een uitritsbare voering waardoor je de jas in elke soort weer kunt dragen.

Of het nu gaat om een slanke en verfijnde stijl of een stoere biker stijl, de brede selectie van mooie leren jassen dit jaar zorgt ervoor dat je de ideale keuze kunt maken. De collectie van stijlen is zo aantrekkelijk dat je er misschien wel meer dan een wilt bestellen. Op die manier heb je altijd een jas achter de hand die je persoonlijke stijl voor mode laat zien.