Macaron tinten.

Gemaakt met een zoete vulling ingeklemd tussen twee meringue koekjes: macarons zijn een heerlijke traktatie waarvan genoten wordt over de gehele wereld. Dit jaar drukt de Franse patisserie ook een smakelijke stempel op de modewereld. Geïnspireerd door een regenboog van kleuren tonen ontwerpers van Celine en Christine Dior tot Roberto Cavalli, Alexander Wang en Miuccia Prada macaron tinten in hun lente- en zomercollecties. Van poederige pastels tot levendige snoep kleuren, de volgende trendy kleuren zorgen zeker voor de lente in je hoofd en een zonnige glimlach op je gezicht.

Rose Pink

Een zachte tint die complexiteit complementeert: macaron roze roept beelden op van blozende wangen, ontluikende bloemen en roze wolken bij zonsondergang. De bleke roze kleur heeft een zachte liefelijkheid die perfect past bij een vrouwelijke en geraffineerde look, op het werk of daarbuiten. De flaterende kleur is een modefavoriet voor lange jurken, maar de tint is ook verkrijgbaar in alles van suêde rokjes en broeken met wijde pijpen tot accessoires als handtassen en hoge hakken.

Tiffany Blue

De distinctieve tint van blauwe macarons doet denken aan de kleur van een doos met juwelen sieraden van Tiffany, de bekende Amerikaanse juwelier, dus is het geen verassing dat ontwerpers vaak voor deze kleur kiezen als ze hun meest elegante creaties maken. Tiffany blauw heeft een luchtige, etherische kwaliteit die het perfect maakt voor vloeiende rokken en jurken, en deze frisse en levendige tint is ook perfect voor de vrije tijd. Of je nu op het strand bent of op kantoor, deze azuurblauwe kleur is net zo warm en uitnodigend als een doos van de bekende juwelier.

Iced Coffee

Een van de meest in het oog springende neutrale kleuren van deze lente doet denken aan de populaire macaron met koffiesmaak. Aards, maar toch onmiskenbaar chic trekt deze koele bruintint vooruitstrevende ontwerpers als Stella McCartney en Celine tot Lanvin en Balmain aan. Het is bijzonder effectief wanneer deze gepresenteerd wordt in transparante stoffen, wat het ideaal maakt voor het dragen van laagjes. Draag het wanneer je er geaard en stabiel uit wilt zien zonder in te boeten op je flair voor trendsettende mode.

Lemon Yellow

Alhoewel dit seizoen de meeste trendy macaron kleuren zachte en poederige pasteltinten zijn, zijn de felle snoepgekleurde tinten ook goed vertegenwoordigd. Fel als de ochtendzon tegen een heldere lucht is lemon yellow de macaron kleur die de meeste aandacht trekt. Deze opvallende kleur is zo levendig en vrolijk dat je hem wel in je vakantiegarderobe moet opnemen, maar hij schijnt ook als je een vleugje kleur aan je dagelijkse outfit wilt toevoegen.

Laat je zonnige kant zien

Mode biedt altijd de mogelijkheid om je emotie te laten zien, en de overvloed aan macaron tinten die verkrijgbaar zijn dit jaar maken de heersende stemming helder, levendig en vrolijk. De vooruitstrevende manier waarop ontwerpers het traditioneel vrouwelijk palet interpreteren valt ook op. Ontwerpen die de vrouwelijke vorm accentueren, flirterige details en sexy stijlen tonen een subtiele boodschap van vrouwelijk empowerment die onmogelijk te negeren is. Of het nu gaat om een lemon yellow jurk, een roze pink top of een Tiffany blauw pak, de trendy snoepkleuren voegen een zonnige zelfverzekerdheid toe aan iedere outfit.