Prachtige blazers.

Blazers hebben de laatste seizoenen een stijltransformatie ondergaan en zijn geëvolueerd van nette jasjes voor het kantoor tot chique, veelzijdige kleding die je overal kunt dragen en voor iedere gelegenheid kunt gebruiken. Met de enorm veelzijdige collecties die dit jaar wordt aangeboden voorspellen modevolgers dat de blazer een grote trend wordt. Hier kun je enkele van de meest in het oog springende looks vinden die je graag aan je garderobe wil toevoegen.

Een klassieke makeover

Toen blazers geïntroduceerd werden in het midden van de jaren 20 werden ze beschouwd als kleding die vrouwen zou helpen om mee te doen in een door mannen gedomineerde werkomgeving. De mannelijke look en het op maat gemaakte silhouet van de jasjes weerspiegelde dat gevoel. Vandaag de dag krijgt de klassieke blazer een frisse nieuwe stijl door het gebruik van gedurfdere kleuren en lichtere stoffen, en viert zo de vele mogelijkheden die vrouwen hebben als het gaat om kleding om te dragen naar kantoor. Of het nu gaat om een oranje tweed jasje of een zwart met wit gestreepte zijdezachte blazer, de klassieke blazers van dit jaar zijn ook prachtig buiten kantoortijden.

Invloeden uit de zeventigerjaren

Mode met invloeden uit de zeventigerjaren blijft populair dit jaar en veel van de huidige blazers delen dezelfde details en vormen die ze zo populair maakte in het modebewuste decennium, inclusief double-breased voorkant en lange zomen. Suêde is het materiaal om te kiezen als je op zoek bent naar een blazer in seventies stijl. Naast natuurlijke neutrale kleuren kun je ze vinden in trendy krijttinten zoals lavendel, roze en blauw. Draag ze met een blouse, rok of broek met patroon voor een authentieke seventies look. Als je iets minder kleurrijk prefereert, probeer dan wit. Veel ontwerpers hebben witte suêde blazers in de lente/zomercollectie van dit jaar toegevoegd.

Trendy boxy jasjes

Voor een geraffineerde look die volledig in het nu is en comfortabel is moet je out of the box denken. Van oversized boyfriend blazers tot uitgeklede versies van klassiekers, het vierkante silhouet is een grote trend dit jaar. Bewaar de hour-glass look voor nauwe jurkjes, relax en geniet van het comfort van een blazer die je de ruimte geeft om te ademen. Een grote selectie aan zoomlengtes zorgt ervoor dat je een look kunt kiezen die het beste past bij je persoonlijk stijl.

Afgekorte boxy blazers behoren tot de meest veelzijdige blazers die dit jaar worden aangeboden. De tailleafslankende stijl past precies bij een broek met wijde pijpen of een slanke kokerrok, en het vult tevens casual kleding, als een korte short of vervaagde jeans, aan. In de collectie van dit jaar zijn ook veel boxy boyfriend jasjes en blazers in bikerstijl te vinden die je een ruime keuze in oversized variante geven. Probeer een mannelijke boyfriend stijl te dragen op een top van kant, met ruches of doorschijnende stof, of toon je vrouwelijke kant met een biker blazer in een heldere flirterige kleur.

Mouwloze looks

Jasjes zonder mouwen zijn ook bestemd om populair te worden dit jaar. Anders dan een vest is een mouwloze blazer ontworpen om de aandacht te trekken, of je het nu los draagt of over kleding heen. Kies een lange, vloeiende, open stijl om te dragen op een lichte zomerjurk of luchtig festival gewaad. Voor het kantoor kun je kiezen voor een ontwerp met pasvorm en een verfijnde structuur. Let voor mouwloze blazers met een frisse en moderne look op trendy details als lage halslijnen, oversized zakken of grote metallic knopen.

Pyjama jasjes

Het dragen van op lingerie geïnspireerde kleding beloofd eveneens een grote trend te worden en blazers in pyjamastijl bieden je de mogelijkheid om deze stijl bij vrijwel iedere gelegenheid te dragen. Deze relaxte blazers met hun tailleriem, steekzakken en met koordjes beklede revers zijn ontworpen om zowel modieus als comfortabel te zijn. Het geheim van het goed dragen van deze stijl ligt in de keuze van de juiste materialen zoals zijde, satijn of Egyptisch katoen. En looks gemaakt van wollen stoffen als tweed laten je ook overal in stijl naar toe gaan. Voor het beste effect zie je af van kinderachtige prints te gunste van verfijnde kleuren en subtiele patronen.

Hoe draag je een prachtige blazer?

Welke stijl je ook kiest, van leren blazers in gedurfde kleuren tot double-breasted jassen die tot de vloer reiken, maak de look je eigen met creatieve accessoires. Casual stijlen kun je aankleden met designer tassen en schoenen. Strakke ontwerpen kun je zachter maken met sjaals en sieraden. Laat je prachtige blazer de aandacht trekken, maar wees niet bang om je outfit een persoonlijke touch te geven. De blazers van dit jaar zijn geschikt om je er ieder seizoen, van lente tot herfst, fris en modieus uit te laten zien, of het nu gaat om het aankleden van casual mode of om te dragen naar kantoor.