Romantische outfits voor Valentijnsdag.

Of jij en je speciale geliefde nu van plan zijn een avondje uit te gaan, of thuis blijven en te genieten van een romantisch dinertje, Valentijnsdag is het perfecte excuus om te shoppen voor een dromerige outfit. Mode met een romantisch tintje is erg trendy dit seizoen en dat betekent dat er geen gebrek aan mogelijkheden zijn om een stijlvolle outfit samen te stellen. Van speelse losse kledingstukken tot sierlijke jurken, de overvloed aan vrouwelijke, flirterige en gewoonweg sexy ontwerpen van dit jaar maken het eenvoudiger dan ooit om een verleidelijke outfit samen te stellen die perfect past bij je persoonlijke stijl.

Victoriaanse romantiek

Als je gebruik wil maken van Valentijnsdag om je zachtere kant te tonen dan gaat er niets boven een beetje Victoriaanse franje en kant. Met hun lichte stoffen, transparante panelen en uitsparingen zijn de op de Victoriaanse tijd geïnspireerde ontwerpen ook verrassend zwoel. Kijk uit naar trendy details als halslijnen met een hoge kraag, pofmouwen en lange zomen zodat je deze modieuze stijl het hele jaar kunt dragen. Blijf trouw aan de periode met een paar bungelende oorbellen, een elegante handtas of gebruik accessoires als biker boots en een oversized tas om de look een modern tintje te geven.

De kunst van de plooien

Als je op jacht bent naar een look voor Valentijnsdag die je er trendy uit laat zien tot in de herfst, denk dan aan plooien. Dankzij frisse interpretaties van ontwerpers als Alexander McQueen, Jason Wu en Michael Kors zijn de rimpelingen verheven van meisjesachtige franje tot uitgesproken ontwerpen. Of ze nu trapsgewijs een jurk in golven bedekken of de zoom van een rok zachter maken met tedere coquilles, plooien doordringen je romantische kleding met een gevoel van drama en fijnheid. Om te voorkomen dat je er overdressed uitziet hou je de sieraden en accessoires eenvoudig.

Lingerie looks

De terugkeer van de onderjurk heeft een hoop ontwerpers er toe gezet om dit jaar op lingerie geïnspireerde ontwerpen te bedenken, van kanten tops en strakke hemdjes tot pyjama blazers en japon jassen. Valentijnsdag bied de perfecte gelegenheid om deze opvallende trend uit te proberen, dus mis de kans niet om jouw modekijk hierop te laten zien. Accessoires zijn belangrijk om de lingerie stijl te laten slagen. Contrasterende accenten zoals designer jassen en mooie schoenen helpen om deze look van de slaapkamer naar de straat te transformeren. Het dragen van lingerietops en onderjurken boven een golvende broek is ook een sterke trend dit jaar.

Stijltips voor Valentijnsdag

Omdat je er op Valentijnsdag zeker niet over-the-top uit wil zien, is een smaakvolle terughoudendheid geboden wanneer je aparte kledingitems in een romantische outfit wil combineren. Of het nu gaat om de kleur rood, een bloemenpatroon of een kanten detail, kies het ontwerp dat het meest appelleert aan jouw gevoel van romantiek en stel je ensemble er op af.

Begin bij het kiezen van een stijl die je figuur flatteert en die je zelfverzekerd en goed laat voelen. Strakke jurken zijn ideaal als je jouw rondingen wilt accentueren. Een korte, trendy A-lijn rok is perfect om je welgevormde benen te laten zien. Van lage halslijnen tot hoge kragen die je gezicht omlijsten, de brede selectie aan romantische ontwerpen van dit jaar zorgen ervoor dat je een stijl kun vinden die jouw beste troeven benadrukt.

Als je subtiele ontwerpen of neutrale kleuren draagt, gebruik dan opvallende accessoires om visuele interesse toe te voegen. Als je keuze valt op een fel bloemenpatroon, een complex patroon of een glimmende stof, hou de accessoires dan simpel en afgestemd, zodat ze niet om de aandacht hoeven te concurreren. Volg deze simpele basisrichtlijnen om leuk en eenvoudig een outfit samen te stellen die je Valentijnsdag dit jaar een onvergetelijke ervaring maakt.