Wilde en klassieke schoenmode.

Van zomerse favorieten als sandalen tot wilde interpretaties van klassieke zomerse stijlen als muiltjes, sneakers en slingbacks, de collectie schoenmode van dit jaar heeft iets te bieden voor iedere smaak en gelegenheid. Ontwerpers hebben de regels losgelaten als het gaat om de lente- en zomercollecties en mixen moeiteloos de materialen, vormen en kleuren. Er zit een idee achter deze waanzin. Door het breken met achterhaalde afspraken geven de beste ontwerpers dit seizoen de ruimte aan opvallende schoenmode.

Cowboy invloeden

Schoenmode heeft een Wild West moment dit jaar met een frisse, nieuwe benadering van de klassieke cowboy laars. Van Marc Jacobs en Coach tot Celine en Derek Lam, ontwerpers voegen Western invloeden toe aan ieder type schoen dat je maar kunt bedenken. Je kunt flirterige booties vinden met accenten als halsbanden en riemen, slippers en slingbacks die gestikt zijn met Western-patronen en traditionele laarzen in oogverblindende kleurencombinaties en heldere metallics.

Zilveren sensaties

Welk type schoen je ook graag wilt hebben dit seizoen, zorg ervoor dat je ten minste één zilver paar scoort. Dankzij de kunstzinnige manier waarop de glimmende tint de lente- en zomerpastels complimenteert hebben modetrendsetters zilver uitgeroepen tot de schoenenkleur van het jaar. Ontwerpen variëren van met pailletten en parels versierde muiltjes met hoge hakken tot zilveren sneakers, pumps en preppy oxfords.

Stap er maar in

Of het nu gaat om een muiltje, klomp of instapper, schoenen waar je zo in kunt stappen zijn een blijvertje in het lente- en zomerseizoen en ontwerpers zijn dit jaar voluit gegaan om ze stijlvol, vrouwelijk en modieus te maken. Kijk uit naar muiltjes die romantisch zijn gemaakt met een met kant bedekt bovendeel en zilver versierde hakken, slanke suêde en leer ontwerpen met sexy spitse tenen of chunky maar chique sandalen met platform-, wedge- of blokhakken. Er is ook een grote keuze aan schoenmode is slipperstijl, inclusief mooie kanten lage schoenen waar je zo in wilt stappen na een dag plezier in de zon.

Stijlvolle sneakers

Sneakers - de favoriet voor ieder seizoen - krijgen een stijlvolle makeover voor de lente en zomer. Ontwerpers hebben de belangrijkste kenmerken opnieuw bedacht om schoenen te creëren met een jeugdig gevoel en een uitgesproken volwassen uitstraling. Spitse neuzen, slingback stijlen en luxe materialen wedijveren met het karakteristieke veterschoen ontwerp voor looks die er fris, vrouwelijk en verrassend stijlvol uitzien.

Futuristische looks

Van platform schoenen die bedekt zijn met metalen studs, knopen en gespen tot sandalen met franje en veren, de collectie schoenmode van dit jaar bevat ontwerpen met een futuristisch gevoel. Of het nu gaat om een zwaartekracht tartende kromme hak, een met parels bezaaide stiletto of een transparante blokhak, de hakken staan meestal centraal in de meest vooruitstrevende ontwerpen. Sandalen met uitsparingen in onverwachte plaatsen en ultrahoge flatforms zijn eveneens de tijd ver vooruit.

Traditionele sandalen

Klassieke sandalen als espadrilles, avarcas en huaraches ondergaan dit jaar eveneens een transformatie. Alhoewel de traditionele leren en canvas stijlen erg populair blijven zijn kleurrijke versieringen, inclusief pom poms, geborduurde bloemen en hakken met een patroon volop te zien in de collecties. Kijk uit naar details als flirterige hielriempjes, opentenen-schoenen en ontwerpen die iedere kleur van de regenboog bevatten.

Of je smaak nu gaat naar de trendsettende futuristische stijlen of naar een frisse benadering van de traditionele klassiekers, je kunt niet om de selectie van zomerse ontwerpen van dit jaar heen. Met zoveel wilde en prachtige mogelijkheden aan schoenmode is dit seizoen misschien wel de grootste uitdaging het vinden van ruimte in je kledingkast om je nieuwe zomerse schoenen in te bewaren.