Zo draag je witte jeans.

Nu die rare regel dat je wit niet het hele jaar kunt dragen ver in het verleden ligt voegen fashionistas de stijlvolle tint permanent aan hun garderobe toe. Witte kleding geeft altijd een gevoel van stijl en verfijning, en die boodschap komt luid en duidelijk over als het kledingstuk een jeans betreft. Het is een mix van een vertrouwde casual stijl en trendsettende uitstraling die een witte jeans zo aantrekkelijk maakt. Of hij nu gedragen wordt als onderdeel van een volledig witte outfit of als een achtergrond voor heldere kleuren, witte jeans behoren tot de basisgarderobe en zien er goed uit in ieder seizoen.

Het valt niet te ontkennen dat de kleur wit meer opvalt dan donkere kleuren, en daardoor is het extra belangrijk dat je een flatterende pasvorm kiest als je gaat shoppen voor een witte jeans. Wit geeft je silhouet een scherpe definitie en benadrukt de vorm en structuur van de pasvorm. Gelukkig is er een grote selectie van trendy pasvormen zodat je er zeker van kunt zijn dat je een stijlvolle jeans kunt vinden. Hier zijn een aantal tips waardoor je de beste witte jeans kunt vinden voor een modieuze outfit.

Laat je enkels zien

Een van de meest trendy keuzes voor witte jeans zijn cropped ontwerpen die eindigen net bij je enkelgewricht. Het is een stijl die veel figuren flatteert en is perfect geschikt om er een mooi paar stijlvolle schoenen bij te tonen. Van platte ballerina’s tot enkellaarsjes of strappy heels, de schoenen die je kiest bepalen in grote mate hoe formeel de look eruit ziet. Die mate van veelzijdigheid is een van de beste punten van witte jeans. Je kunt je outfit van klassiek naar edgy transformeren in de tijd dat het kost om je schoenen te verwisselen.

Get Ripped

Distressed skinny jeans zijn momenteel heel erg populair en er is geen betere manier om deze haveloze en gescheurde stijl te dragen dan met witte jeans. Scheuren en rauwe randen zien er verassend vrouwelijk uit op de witte stof, zeker wanneer gedragen met een mooie witte kanten blouse. Denk aan de kleur goud als het gaat om leuke en flirterige accessoires die je bij de volledig witte look kunt dragen. De zonnige kleur geeft een gevoel van glamour aan zelfs de meest casual outfit. Naast gouden sieraden kun je een witte handtas overwegen met gouden sluitingen of een paar fonkelende gouden sandalen.

Nautische flair

Denk aan maritieme stijlen voor een combinatie die ieder figuur flatteert. Uitlopende matrozenbroeken zijn erg trendy dit jaar en geven je een klassieke maar relaxte keuze om met het witte jeans plezier mee te doen. De mogelijkheden variëren van broeken met wijde pijpen tot skinny jeans met een bootcut vorm. Voer de nautische stijl op door je uitlopende witte jeans te combineren met een sailor shirt, Breton sweater of peacoat. Draag ze met een blazer in militaire stijl of met bootschoenen voor een meer casual look.

Kleuren van het seizoen

Als het gaat om het accentueren van witte jeans met kleur kijk dan naar de tijd van het jaar en combineer de jeans met tops en accessoires die passen bij het seizoen. Witte jeans vormen de ideale basis voor zomerse topjes in heldere primaire kleuren, printen en patronen. In de herfst ziet je witte jeans er mooi uit als deze gedragen wordt met herfsttinten als zacht bruin, charcoal grijs of muted groen. Glimmende metallic tinten als zilver, goud en koper voegen een welkome sprankel toe aan de bewolkte dagen van de winter. Volledig wit is prachtig in ieder seizoen, maar het ziet er bijzonder fris, netjes en helder uit in de lente.

Of je nu gaat voor een bootcut, flared, distressed, skinny of cropped witte jeans, kies een goede kwaliteit stof waar je lang plezier van hebt. Witte jeans behoren definitief tot de categorie kleding die je het hele jaar kunt dragen en dat maakt een designerjeans de investering waard. Veelzijdig en aanpasbaar aan bijna iedere gelegenheid geven witte jeans je een eenvoudige mogelijkheid om er modieus uit te zien, waar je ook naar toe gaat.