Luipaardprints.

Patronen die geïnspireerd zijn op wilde dieren zijn erg populair dit jaar, en als het gaat om het herfst/winter seizoen dan is het duidelijk dat de luipaardprint zich heeft ontpopt als de koning van de jungle. Luipaardprints worden al langer gebruik in de herfstgarderobe, er is dan ook een overvloed aan keuzemogelijkheden voor hét katachtige patroon van dit seizoen. Als toevoeging op de klassieke luipaardprint kun je creatieve kleurcombinaties vinden, gestileerde patronen en een inventief gebruik van textuur. Deze tips over hoe je de luipaardprint kunt dragen kunnen je helpen om een look te creëren die past bij je persoonlijke stijl.

Chique en Classy

Gedragen door mode-iconen van Jackie Kennedy en Kate Middleton tot Amal Clooney en Gwen Stefani probeert de traditionele luipaardprint de wilde kant van de grote kat te temmen met smaak en raffinement. Of het nu gaat om een klassiek ontworpen jas, een chique handtas of een paar simpele pumps, het patroon wordt in toom gehouden door het te presenteren in de beste materialen, de mooiste pasvorm en het meest modieuze silhouet. Draag traditionele luipaardprints met zwarte of witte kleding voor een verfijnde look die er nooit triviaal of trashy uitziet.

Fris en modieus

Het leek erop dat veel ontwerpers dit jaar wilden bewijzen dat een luipaard van vlekken kan veranderen door het aanbieden van een grote verscheidenheid van kleurenpaletten, van juweelkleuren tot meerdere grijstinten. Om de print nog speelser te maken zonder de wilde kant te temmen hebben modeontwerpers strakke jurken en sweaters vermeden en kozen in plaats daarvan voor loszittende kleding. Vooruitstrevende ontwerpen die eruit springen omvatten boxy mini jurkjes, tweekleurige truien, pluizige gebreide jassen en boyfriend jeans met luipaard print.

Modestatement

Omdat het een gedurfde print is die zeker hoofden doet draaien als je hem draagt is de luipaardprint een ideale keuze als je een sterk modestatement wilt maken. Laat de luipaardprint het leeuwendeel van de aandacht krijgen door andere kleding simpel te houden. Je kunt niet mis gaan met een van de vele kokerrokken met luipaardprint die verkrijgbaar zijn dit seizoen. Gedragen met een winterwitte blouse kun je jezelf stijlvol van de dag naar het avondleven begeven.

Luipaardprint accessoires

De in het oog springende eigenschap van de luipaardprint maakt het een perfecte keuze om je look op te frissen met een paar accessoires. Eigenlijk geldt, hoe eenvoudiger de outfit, hoe effectiever het dierenpatroon zal zijn. Of het nu gaat om een designertas, een smalle riem, een dunne sjaal of een paar schoenen, een vleugje luipaardprint kan een grote impact hebben op hoe je jezelf, deze herfst en winter, door de betonnen jungle voortbeweegt.