Pluizige jassen.

In jouw wintergarderobe kan een warme winterjas natuurlijk niet ontbreken. De collectie van dit jaar biedt een breed aanbod aan heerlijk pluizige jassen, die er zeker voor zorgen dat jij warm blijft. Van schapenwol en kunstbont tot zijdezachte coconjassen; een jas met veel structuur is een van de hipste trends van dit seizoen. De pluizige delen van de jas zorgen ervoor dat jij extra warm blijft wanneer de temperaturen beginnen te dalen, en dankzij de ruime pasvorm kun je er zoveel lagen onder dragen als je wilt. Een groot voordeel van deze jassen is dat je ze overal kunt dragen. Op weg naar je werk of naar een avond uit, deze pluizige jassen zijn altijd en overal een stijlvolle bescherming tegen de kou.

Koninklijk Kunstbont

Ontwerpers van over de hele wereld zijn het erover eens dat kunstbont zich leent voor veel meer mogelijkheden dan het echte werk. Deze stof kan op maat worden geknipt, geverfd in alle kleuren en gevormd om aan te sluiten bij iedere stijl. Jassen van kunstbont komen in alle soorten en maten: van lange stofjassen tot korte teddybeerjassen in lichte pasteltinten. Als het gaat om matchen met andere kleding, kun je het best kiezen voor neutrale kleuren. Zo past een bruin jack van kunstbont perfect bij een tweed broek, en zorgt een witte teddybeerjas voor een stijlvol contrast bij strakke avondkleding.

Als je op zoek bent naar een kunstbonten jas die niet heel zwaar valt, kun je het best kiezen voor een kortharig model. De stof is lichtgewicht, en ziet er buitengewoon stijlvol uit als je een oversized model draagt. Kortharig bont is perfect te combineren met contrasterende details, zoals grote knopen, zakken met ritsen en afneembare capuchons. Ook dient deze jas als perfecte bedekking voor dikke truien en meerdere lagen kleding, zodat je warm kunt blijven zonder hiervoor je stijl te hoeven opgeven.

Schapenwol en Sherpa

Omdat het gemaakt wordt van de wollige schapen- of lamshuid, kan schapenwol net zo duur zijn als echt bont. Ook geeft het dezelfde luxueuze uitstraling en heerlijke warmte als echt bont. Als dit echter niet in je budget past, dan zijn er vele andere chique kunstvarianten beschikbaar. Deze knap gemaakte evenbeelden worden vaak Sherpa (fleecekatoen) genoemd. Ooit werden schapenwol en Sherpa alleen gebruikt in de voeringen, kragen en boorden van de jas, maar dit jaar speelt dit wollige materiaal de hoofdrol. Een kraagloze jas van wit schapenwol, zal elke outfit tot een nieuw niveau brengen. Een grote jas van sherpa geeft jouw buitenkleding een cool-girl uiterlijk.

Knusse Coconjassen

Als het gaat om pluizige bedekkingen, zijn coconjassen de meest trendy optie van het seizoen. Met de ronde schouders, driekwartmouwen en getailleerde vorm, krijgen de pluizige jassen een verfijnde stijl. Ook staan coconjassen goed bij ieder figuur. Je kunt dit jaar kiezen uit allerlei soorten en maten, van knobbelige tot superruige stof. Als je echt wilt opvallen, kun je kiezen voor details zoals een sjaalkraag of diep gesneden zakken. Coconjassen zullen het best vallen als je ze draagt over goed passende kleding, zoals een gevormd pak of een strakke jurk. Als je de jas dichtknoopt vanwege het koude weer, zal een combinatie met kniehoge laarzen je een spectaculaire uitstraling geven.

Tips voor pluizige jassen

Textuur is een stijlelement dat elke outfit interessant maakt, wat ook de reden is dat deze pluizige jassen ook zo in het oog vallen. Ze zullen er het best uitzien als je goed omgaat met deze ‘raak-mij-aan’-stoffen. Als je naar buiten gaat, kun je ze dichtknopen om te kunnen genieten van het knusse comfort. Als je je pluizige jas op deze manier draagt, hoef je je outfit alleen nog af te maken met chique schoenen en een stijlvolle handtas. Ga je winkelen voor pluizige jassen, kies dan voor kleuren die bij jouw huidtint en figuur passen.

Als het weer warm genoeg wordt om je jas open te dragen, dan kun je de textuur van de jas combineren met gladde, zijden of glanzende kleding. Als je wilt, kun je kleuren, printen en patronen gebruiken die de aandacht trekken naar wat je aanhebt onder de jas. Houd in gedachten dat er niet echt regels bestaan voor het dragen van een pluizige jas. Aarzel dus niet om te experimenteren. Je zal merken dat jouw pluizige jas je eindeloze mogelijkheden biedt om je eigen gevoel voor mode toe te passen op je outfits.