Sportkleding outfits.

Als het gaat om goede voornemens voor het nieuwe jaar dan staan lichamelijk fit worden en afvallen ieder jaar weer bovenaan de lijst. Voor de meeste mensen betekent dit dat ze vaker naar de sportschool gaan, maar voordat je je inschrijft voor een joga-, crossfit- of spinningles, wil je misschien je sportkleding garderobe vernieuwen. In de hedendaagse modebewuste wereld volstaat een joggingbroek en gescheurd T-shirt niet meer, zeker niet met de vele chique en comfortabele alternatieven die beschikbaar zijn. De juiste sportkleding zal je niet alleen helpen je doelen voor het nieuwe jaar te behalen, maar zal ervoor zorgen dat je ook buiten de sportschool er netjes en modieus uitziet.

Trendy trainingspakken

Terwijl je sportkleding kunt vinden die varieert van serieuze sportkleding tot flirterige mode, zijn er zeker wat trends die er in het nieuwe jaar uitspringen. De meeste zijn erop gericht om zweet op te nemen en goed te kunnen uitrekken, maar je kunt beter eerst nadenken over het soort oefeningen dat je gaat doen voordat je een aankoop doet. Hou ook rekening met je persoonlijke stijlvoorkeuren. Het grote assortiment van trendy sportkleding dat beschikbaar is zorgt ervoor dat je een goede keuze kunt maken:

• Broeken, panty's en leggings met een printje
Kleding met een printje behoort tot een van de meest prominente trends in de fitnessmode van dit seizoen. Van grote bloemen tot wervelende abstracte neutrale prints, stijlvolle patroonontwerpen zie je overal. Of je nu gaat shoppen voor jogabroeken, drie-kwart-spinningbroeken of sportpanty’s, je kunt patronen vinden voor iedere smaak en budget.

• Doorzichtige en gaas details
Sportkleding geaccentueerd met doorzichtige uitsparingen of met lagen van fijnmazig breiwerk houden je actueel en trendy terwijl dit ook de ruimte geeft om te ademen. Een tankshirt van gaas met een inwendige beha geeft enige bedekking en houdt je comfortabel. Cropped pants met boven de knie doorzichtige panelen aan de zijkant geven zowel visuele aandacht als ventilatie.

• Lederen looks
Als je sportkleding zoekt waarmee je aan de laatste modetrends meedoet dan zijn stretch-jersey topjes, broeken en leggings die een lederen look hebben geschikt. Of het nu gaat om leggings geaccentueerd met een leerachtig diagonaal design of een glimmende tanktop of legging, ze creëren een corrigerend en glinsterend effect waarvan de fashiontrend bewuste vrouwen houden.

Niet alleen voor de sportschool

Dankzij de trend naar een meer actieve levensstijl dragen vrouwen vol trots hun sportkleding ook buiten de sportschool. Het dragen van sportieve kleding geeft aan dat je erom geeft om fit te zijn of je nu in en tiptop conditie bent of niet. Er is een ‚Cool factor’ die geassocieerd wordt met het kopen van kleding die ook voor comfort gemaakt is, het past bij vertrouwen in je gevoel voor stijl en bij jezelf belonen en accepteren. Het is de reden dan steeds meer vrouwen nu een jogabroek kopen in plaats van een strakke jeans.

Ook voor de modeshows

Sportkleding wordt niet alleen gedragen door vrouwen op weg van het werk naar de sportschool maar wordt ook in de modeshows tentoongesteld. Top designers als Alexander Wang en Stella McCartney hebben fitness collecties geïntroduceerd, en grote merken hebben zich ook in de strijd geworpen. Er zijn zelfs trainingsprogramma’s die een eigen sportkledinglijn verkopen. Terwijl designer leggings, tanktops en hoodies een grotere investering vergen dan algemene merken bieden ze een geweldige manier om comfortabel on-trend en stijlvol te blijven als je onderweg bent.

Van cropped jogabroeken met een ademend kanten paneel bij het middel tot pullovers gemaakt met vochtafvoerende stoffen, sportkledingmerken bieden kleding aan die zowel stijl als functionaliteit aan je trainingsroutine toevoegen. De juiste outfit kan je zelfs die extra motivatie geven die je nodig hebt om je goede voornemen om fit te worden en er goed uit te zien te behouden.