10 populaire slippers.

Met slippers aan je voeten krijg je meteen dat echte zomergevoel. Maar welke slippers moet je kiezen tussen dat enorme aanbod? Dit zijn de 10 populaire merken!

Birkenstock

Het Duitse Birkenstock bestaat al sinds 1774. Het merk staat bekend om de gezondheidsschoenen en -slippers die iedere loopbeweging perfect ondersteunen. Vooral het flexibele kurken voetbed was een ware revolutie toen het op de markt kwam. Lange tijd had Birkenstock een beetje een stoffig imago. Maar door de nieuwe modellen en het gebruik van modieuze kleuren, zijn deze slippers tegenwoordig weer helemaal trendy.

Havaianas

De zonnige Havaianas vinden hun oorsprong in Brazilië. De modellen van deze teenslippers zijn geïnspireerd op de typisch Japanse Zori sandalen. Al zijn de Havaianas niet gemaakt van rijststro, maar van een speciaal soort rubber. De rubbersamenstelling zorgt ervoor dat de slippers flexibel en reukloos zijn. De Havaianas zijn te herkennen aan de kleine Braziliaanse vlag op de band. En de vrolijke kleuren zorgen voor dat ultieme zomergevoel.

Reef

Reef vindt zijn oorsprong in de surfwereld. De Argentijnse broers Fernando en Santiago Aguerre startten het merk na hun verhuizing naar de Verenigde Staten. De Reef slippers zijn comfortabel en sportief. Ze ondersteunen de relaxte levenshouding die alle surfers nastreven. De slippers worden gemaakt met groot respect voor de natuur. Recycled rubber, biologisch textiel en lijm op waterbasis zijn de ingrediënten voor deze Reef slippers.

Ipanema

De Ipanema slippers danken hun naam aan het Ipanema strand in Rio de Janeiro. Het label is in 1971 ontstaan en heeft sindsdien de wereld veroverd. De Ipanema slippers zitten vol met verwijzingen naar de natuur. Zo vind je bloemenprints terug op het voetbed of een sierlijke bloem op de wreef. Hiermee hoopt Ipanema bewustzijn te creëren dat leidt tot een mooiere wereld.

Sanuk

Hoewel je het aan de naam niet zou zeggen, is Sanuk een echt Amerikaans merk. Sanuk werd in 1997 opgericht door Jeff Kelley. Zijn ontwerpen vielen direct op door het gebruik van innovatieve materialen, zoals tapijt en binnenbanden. Nog altijd staat creativiteit hoog in het vaandel bij Sanuk, dat Thais is voor 'plezier'. En als je de bijzondere slippers ziet, begrijp je meteen de keuze van deze naam.

Crocs slippers

Crocs werd in 2002 opgericht door drie Amerikanen. Zij hadden het idee om lichtgewicht schoenen te maken, die waterbestendig zijn. Deze oorspronkelijke collectie is tegenwoordig uitgebreid met onder andere slippers. Maar ook de Crocs slippers hebben die echte kwaliteit waar het label bekend om staat. Ze zijn gemaakt van speciaal croslite materiaal, dat zeer licht aanvoelt en voor ultiem comfort zorgt. En de laatste jaren is er ook steeds meer aandacht voor een mooi design.

Papillio

Papillio lange tijd deel uit van Birkenstock. In 2001 scheidden de wegen en sindsdien is het merk geheel zelfstandig. Al biedt Papillio dezelfde comfort en kwaliteit van het Duitse moederbedrijf. Papillio richt zich daarbij vooral op de vorm van het voetbed. Door de optimale vorm krijg je een perfecte ondersteuning als je staat of loopt. Maar hoewel comfort voorop staat, wordt er ook veel aandacht besteedt aan een mooi design. De kleuren en prints maken Papillio helemaal van nu.

O'Neill slippers

O'Neill werd in 1952 opgericht in San Francisco en genoemd naar oprichter Jack O'Neill. Dit label werd groot door surfmaterialen te verkopen en maakte als eerste wetsuits. Maar inmiddels zijn er dus ook slippers in de collectie te vinden. O'Neill is geïnspireerd door de relaxte en onbezorgde surfwereld. Dit resulteert in in slippers met vrolijke kleuren en opvallende motieven.

flip*flop

De flip*flop slippers zagen het levenslicht in 1998 en is sindsdien een begrip geworden. De slippers zijn opvallend door hun eenvoud. De flip*flop is een simpele teenslipper met een groot scala aan kleuren in de collectie. Zelfs de huidige modellen zijn nog altijd gebaseerd op dit oorspronkelijke concept. Met deze teenslippers roepen de ontwerpers een zonnig vakantiegevoel op voor iedereen die de flip*flops draagt.

Olukai

Stijl, comfort en vakmanschap komen samen in de slippers van Olukai. Doel van dit merk is om kwaliteitsproducten te maken die een zo klein mogelijke afdruk op de aarde achterlaten. Dit doet Olukai door gebruik van duurzame materialen. Ieder paar slippers heeft handgemaakte details die zijn geïnspireerd op de relaxte eilandcultuur. Het gebruik van natuurlijke kleuren past perfect bij deze visie van Olukai.