Flatforms.

Terwijl de op de zeventigerjaren geïnspireerde modecollecties van dit jaar een aanzienlijk aantal torenhoge platform schoenen bevatten, zijn het de flatform-ontwerpen die de aandacht van de hedendaagse stylisten hebben getrokken. Popsterren als Katy Perry en Miley Cyrus hebben met ze opgetreden. Veelbelovende actrices Suki Waterhouse en Sarah Hyland zijn gespot terwijl ze de trendy schoenen op de rode loper droegen. Ontwerpers, van Derek Lam en DKNY tot Victoria Beckman en Carolina Herrera, hebben flatforms in hun recente collecties gepresenteerd. Lees hier alles wat je moet weten over deze modebewuste schoenenstijl.

Al het oude is weer nieuw

Een trend die steeds populairder is geworden sinds Prada ze opnieuw geïntroduceerd heeft in september 2012, platforms zijn nu verkrijgbaar in iedere hoogte, kleur en ontwerp dat je kan bedenken, van hoge UGG Boots tot verhoogde Birckenstocks. Het is echter nauwelijks een nieuwe stijl. In feite zijn flatforms één van de oudste soorten schoenen die er zijn. Acteurs droegen ze op het podium in het oude Griekenland om zichzelf boven het publiek te verheffen, Renaissance dames droegen ze om hun rijkdom te pronken en 18e-eeuwse aristocraten droegen ze om hun kleding te beschermen tegen de mest in de straten.

Comfortabel en modieus

Niet te verwarren met platforms, die meer hoge hakken op steroïden zijn, laten flatforms de voeten plat rusten in de schoenen. Ze laten je genieten van de toegevoegde hoogte van schoenen met hakken, zonder de ervaring van pijnlijke voeten die gepaard gaan met het dragen van schoenen met heuvels. Alhoewel de flatform zolen te vinden zijn op schoenen als trainers, zijn ze eigenlijk niet gemaakt voor sportiviteit. De stijfheid van de zool en de hoogte van de schoen maakt het een beetje uitdagend om deel te nemen aan fysieke activiteiten. Als je er mooi bij wilt lopen zijn flatforms daarentegen een comfortabele optie, één die ervoor zorgt dat je er modieus uitziet van top tot teen.

Chique flatform sandalen

Alhoewel flatforms voorkomen in elk type schoenenstijl zijn sandalen veruit de meest populaire optie dit seizoen. Of het nu gaat om een zool van ingelegd hout verpakt in een zilver metallic band of een paar strappy espadrilles, flatform sandaal ontwerpen variëren van glamour tot aan festival punk. De schoenen hebben een relaxte look die perfect is voor de warme seizoenen, en hun trendy stijl verheft ze kop en schouders boven de traditionele sandalen. Draag ze wanneer je glans wilt toevoegen aan een modieuze outfit.

Styling opties

Gedragen met wijde pijpen of een broek met een hoge taille kunnen flatforms je benen extra lang laten lijken. Wees er zeker van dat je een broek kiest die voldoende visuele aantrekkingskracht heeft om de opvallende schoenen te compenseren. Flatforms geven een gedurfde stijl, dus laat ze niet je outfit overmeesteren. Combineer ze met een trendy broekpak, een chique broek of een golvende jurk die eenvoudig kan concurreren om de aandacht. Iedere stijlvolle kleding die pronkt met je benen is ook een goede optie, of het nu gaat om een badpak, een korte broek of een lange rok met een hoge spleet. Aarzel niet om een opvallende ketting toe te voegen of een designertas om de look af te maken. Wanneer je trendy schoenen als flatforms draagt kan het je hele stijl op een hoger niveau brengen.