Vind het perfecte badpak of bikini.

Nu het zomerseizoen snel nadert wordt het tijd om uit te gaan kijken naar een nieuw badpak of bikini. Met meer mogelijkheden dan ooit tevoren kan de jacht op het ideale badpak of bikini een beetje overweldigend zijn. De beste manier om je keuze te beperken is om te kijken naar de stijlen die het beste bij je lichaamsbouw passen. Kwaliteit en een perfecte pasvorm zijn essentieel als het gaat om het vinden van het perfecte badpak of bikini, maar het is net zo belangrijk om badmode te kiezen waardoor je jezelf mooi voelt als je het draagt. Of het nu gaat om een flirterig badpak met een rokje, een badpak met voorgevormde cups of een minibikini, deze tips kunnen je helpen om badmode te vinden die je figuur flatteert en je volop zelfvertrouwen geeft.

Kleine buste

Padding, plooien en ruches zijn je beste vriend wanneer je een kleine buste groter wilt laten lijken, in het bijzonder als je een tweedelig zwempak draagt of een strakke bikini. Een ‚sweetheart neckline’ helpt om de illusie van een decolleté te geven. Als je een ontwerp uit één stuk prefereert kijk dan naar badpakken met banden of kleurpatronen die de aandacht van de borst afleiden.

Grote buste

Een badpak met structuur is de beste keus voor een lichaamsbouw met grote buste. Badpakken met beugelcups en dikkere banden bieden de beste vorm van ondersteuning, maar voorgevormde cups met gestructureerde zijden houden een borstpartij ook op zijn plek. Badpakken met stof verzameld in de taille helpen om de look te balanceren. Een badpak met een subtiel rokje kan hetzelfde effect hebben.

Grote billen

Als je er niet klaar voor bent om je billen in de Kardashian stijl te pronken, vermijd dan kleine achterkanten zoals bij thongs en Brazilians. Kies een badpak met genoeg materiaal zodat de stof op zijn plek blijft als je beweegt. Een bikini met een slip in een effen kleur en een topje met een print zorgt ervoor dat de aandacht naar boven wordt geleid. Een badpak met pijpen kan hier eveneens voor zorgen.

Platte billen

Badpakken met versiersels zoals ruches en rokken aan de onderkant kunnen een kleine derriêre er groter uit laten zien. Felle kleuren en opvallende prints werken ook. Als het gaat om pasvorm vermijd dan een achterkant die je gehele billen bedekt, dit legt alleen de nadruk op je kleine billen. Voel je vrij om zo veel huid te laten zien als je durft!

Atletische bouw

Badpakken ontworpen met leuke en flirterige patronen en meisjesachtige kleuren voegen extra vrouwelijkheid toe aan een jongensachtig figuur. Ontwerpen die de illusie van rondingen aan een atletisch lichaam kunnen toevoegen zijn: lange afgeronde naden, verstekhoek-streep patronen en uitsparingen aan de zijkant. Blokken met kleur en zigzagpatronen bieden creatieve manieren om een mooier gevormd figuur te suggereren.

Buikje

Als je extra gewicht in de buikzone meedraagt dan kan een badpak met corrigerende stoffen helpen om je buikje platter te maken. Badpakken met plooien rond de taille of een ontwerp met een koorhemd kunnen je buikje ook verbergen. Een ontwerp met een decolleté zal de aandacht van je buikzone wegleiden.

Brede schouders

Badpakken die de aandacht vestigen op je hals en buste kunnen brede schouders minder opvallend maken. Badpakken in effen kleuren met contrasterende zijpanelen kunnen ook helpen om het bovenlichaam slanker te laten lijken. Pakken met diagonale patronen of asymmetrische ontwerpen creëren een gevoel van beweging en leiden het oog af van de brede schouders.

Korte benen

Als je derriêre mooi gevormd is en je wat lef hebt, dan is het dragen van een thong de beste manier om ervoor te zorgen dat het lijkt alsof je benen eeuwig doorgaan. Bikini's met hoge tailles met slips met hoge uitsparingen bij de benen zijn bijna net zo effectief. Een badpak in een effen kleur met schouderbanden en hoog uitgesneden benen heeft ook een beenverlengend effect.

Ronde heupen en dijen

Het vinden van een badpak met een zoom die de juiste lengte heeft is de sleutel tot het minimaliseren van brede heupen. Een badpak met een ultrakort rokje dat net valt onder het wijdste gedeelte van je bovenbeen is ideaal. Probeer niet om je rondingen te verbergen met jongensachtige korte broek of een te lage zoom omdat dit juist de aandacht naar je heupen en dijen zal leiden.

Kort bovenlijf

Een bikini of tweedelig badpak met een lage slip of broekje zal je romp er langer en slanker uit laten zien. Details die de aandacht vestigen op je buste leiden de ogen ook af van je torso. Als je kiest voor een badpak uit één stuk, kijk dan naar ontwerpen met uitsparingen, patronen of kleurblokken die de illusie creëren van een lagere taille.

Plus-Size figuur

Stijlvolle badmode gemaakt met shapewear stof doet wonderen voor het weg effenen van hobbels en bobbels. Een badpak in één print zorgt ervoor dat de ogen niet gaan focussen op een bepaald gebied. Vintage-stijl tweedelige badpakken met een broekje met een hoge taille en een top die zich uitstrekt tot onder de buste geven een vrouwelijke en flatterende look.

Of je nu gaat shoppen voor badmode voor een luxe strandvakantie of voor zomerdagen doorgebracht bij het zwembad in je eigen achtertuin, hou bij het kiezen van het perfecte badpak rekening met je figuur. Dat betekent niet dat je alles moet zetten op het verbergen van je onvolmaaktheden. Benadruk de beste troeven van je lichaam, zo kun je badkleding vinden die je in stijl en zelfverzekerd in de warme seizoenen kunt dragen.