Athleisure.

Toen de term "athleisure" een aantal seizoenen geleden voor het eerst werd gebruikt, was niet iedereen meteen overtuigd. Vandaag de dag is de atletische kleding die ooit alleen werd gedragen tijdens het sporten of hardlopen misschien wel de meest trendy casual kleding geworden. 'Fitness fashion' blijft mateloos populair en ontwerpers over de hele wereld kunnen hier hun creativiteit in kwijt. Onder de moderne, nieuwe 'athleisure' items zijn bijvoorbeeld kledingstukken te vinden die je bij elke gelegenheid kunt dragen. Dit is onderdeel van een bredere trend waarbij kleding comfortabel zit, maar er geen concessies worden gedaan op het gebied van stijl.

De evolutie van athleisure die momenteel gaande is


De opkomst van athleisure hebben we te danken aan serieuze atleten. Doordat er high-performance materiaal werd gebruikt, hadden atleten meteen een voordeel ten opzichte van hun concurrenten, en kreeg sportkleding een hele nieuwe look. Gestroomlijnde materialen van stretch, waren chique alternatieven voor baggy joggingbroeken. Ook waren de antibacteriële, ademende materialen een stuk meer comfortabel om te dragen.

Al snel kwamen vrouwen erachter dat de yogabroeken die ze naar hun yogalessen droegen, ook als casual broek konden worden gedragen. Ontwerpers zagen dit gebeuren en het duurde niet lang voor er overal hele collecties aan gecoördineerde sportkleding te vinden waren. Of je nu fanatiek hardloper bent, net aan yoga bent begonnen of fan bent van pilates: je zal hoe dan ook 'athleisure' kleding vinden die je ook na je workout zal willen dragen.

De laatste trends in 'athleisure' zjin kledingitems die tussen fitness fashion en streetwear in zitten. Casual kleding krijgt steeds meer sportieve details mee, zoals uniformstrepen en teamlogo's. Sportkleding heeft een stylish make-over gekregen met luxe materialen, prachtig kleermakerswerk en frisse prints en kleuren. Van bralettes en leggings tot jasjes en badmode — athleisure is tegenwoordig in elke categorie van casual kleding terug te vinden.

De wetenschap achter athleisure

Als het op athleisure kleding aankomt die je goed ondersteunt tijdens het sporten, moet je vooral kijken naar het materiaal, het model en de samenstelling ervan. Sommige sportmerken richten zich op high-tech oplossingen, zoals de toevoeging van koper, om bacteriën of minerale nano-deeltjes tegen te gaan en je lichaamstemperatuur onder controle te houden. Andere merken concentreren zich op het produceren van ultra-zachte garens, zodat je huid niet geïrriteerd zal raken. Als je vooral wilt dat je athleisure kleding er ook op straat goed uit ziet, zijn er veel materialen te vinden die bestand zijn tegen vlekken en plooien, evenals materialen die gewoon in de wasmachine kunnen.
 De trend bijbenen.

Klassieke athleisure items als yogabroeken, sport-bh's en leggings zullen altijd favorieten blijven binnen de athleisure kleding, en hiervan worden elk jaar nieuwe stijlen geïntroduceerd. Met een paar sexy bralettes, hippe vesten of stretchy truien, zal je er trendy en chic uit blijven zien. Als je echter op zoek bent naar het meest trendy athleisure item van dit seizoen, staat het trainingspak op nummer één. Van nieuwe updates op oude ontwerpen bij Adidas tot het bruine leren pak van Chloé: trainingspakken zijn immens populair dit seizoen.

Als je het trainingspak op chique wijze wilt dragen, kun je kijken naar Kendall Jenner en Bella Hadid, twee modellen die regelmatig trainingspakken dragen terwijl ze van de ene modeshow naar de andere vliegen. Maak de outfit nog modieuzer met een designer tas, creëer een chique pasvorm met een oversized jasje en maak de look af met een trendy zonnebril. Extra punten als je een trainingspak van een luxe materiaal als zijde of fluweel kiest.

Hoe draag je het?

De rap groeiende populariteit van athleisure laat zien dat er behoefte is aan mode die even goed zit als het eruit ziet. Daardoor wordt er nu kleding gemaakt die niet alleen comfortabel is, maar waar je ook je eigen persoonlijke stijl in kwijt kunt. Bij het aanschaffen van athleisure kledingitems, moet je vooral kiezen voor items die je bij elke gelegenheid aan kunt. Voor een resort-look, kun je het beste gaan voor 'color-coordinated' items met mooi, verfijnd kleermakerswerk en contrasten in de textuur. Kleding waarop je referenties terugvindt naar sporten als tennis en polo, is ideaal.

Als je liever voor een meer casual stijl gaat, kun je je athleisure combineren met een oversized blouse, een leren jas of een opvallend rokje. Wat betreft schoenen, bieden kleurrijke sneakers een makkelijke manier om een speels fashion statement et maken. Voor een door fitness geïnspireerde look die je ook naar formele gelegenheden kunt dragen, kun je investeren in athleisure van top ontwerpers als Dior, Versace of Prada. Met het juiste paar schoenen, een chique handtas en een mooie jas, kun je deze look zelfs naar werk dragen.

Hoe meer athleisure kleding je hebt, hoe meer opties je zal hebben als je een outfit samen gaat stellen. Met een uitgebreide selectie van deze kleding, zal je nooit meer oncomfortabele kleding hoeven te dragen om er modieus uit te zien. Athleisure kleding, ontworpen met jouw drukke lifestyle in het achterhoofd, zorgt ervoor dat je elke dag in gaat met comfort en met stijl.