Aztec print.

De Aztec print is volop aanwezig in het huidige modebeeld. De ingewikkelde en kleurrijke patronen zorgen voor een perfecte combinatie van schattig en sexy. Ideaal om te dragen naar de festivals deze zomer, maar ook goed te combineren met een meer geklede look.

Zorg voor de juiste balans

Je kunt de Aztec prints vrijwel overal in terugvinden: van rokjes, jurkjes, leggings, blazers tot accessoires en schoenen. De print is bij vrijwel elke gelegenheid dragen. Het combineren is echter een lastige opgave. Beperkt je daarom tot één print en combineer dit met items zonder patronen. De Atztec stijl is goed te combineren met zowel denim, zwarte en witte items of een effen monochromatische kleur.

De Aztec stijl combineren

Denim
De Aztec stijl werkt erg goed in combinatie met spijkerstof. Een Aztec jurk kan bijvoorbeeld prima gecombineerd worden met een spijkerjasje zonder mouwen. Of combineer een Aztec top met een destroyed jeans of zomerse short jeans. In de combinatie met denim is de Aztec stijl erg geschikt voor een relaxte of festival look.

Zwart en wit
Omdat veel kleurrijke Aztec prints ook witte en zwarte patronen bevatten vallen deze patronen erg goed te combineren met zwarte en witte kleding. Een opvallend Aztec rokje kan zo prima gecombineerd worden met een witte top en zwarte blazer of een zwart leren jasje. Ook basic zwarte accessoires als een tasje of armband laten zich zo goed combineren.

Effen monochromatisch
Binnen de Atztec trend is een enorm aantal patronen- en kleurencombinaties mogelijk. Van grote blokjes en streeppatronen tot fijnere patronen. En van felle kleuren tot aarde kleuren en pastels. Daarom zijn er veel mogelijkheden qua kleur om je outfit mee af te maken. Kies een effen monochromatische kleur, ofwel een kleur die dicht ligt bij een kleur in je Aztec print. Heb je een Aztec topje in aardekleuren met veel bruin, dan staat een effen bruin rokje hier goed bij. Ook schoenen en accessoires laten zich op deze manier subtiel combineren.

Creër je eigen Aztec look

De Aztec print is bij uitstek geschikt om als trendy fashionista te dragen, met de juiste combinaties maak je een opvallende en energieke look. Maar ook als je hier wat minder bedreven in bent kun je met bovenstaande tips eenvoudig je eigen stijlvolle Aztec look creëren. Geniet van deze leuke modetrend!