Björn Borg by Luca Mainini.

Björn Borg heeft een samenwerking opgezocht met de befaamde Italiaanse kunstenaar Luca Mainini. Luca Mainini staat bekend om zijn kunst-collages waarbij hij gebruik maakt van lichaamsdelen, flesjes nagellak, lippenstift en bloemen. De afbeeldingen worden uit modebladen gehaald en verwerkt tot een surrealistisch kunstwerk. Voor Björn Borg heeft Luca Mainini twee unieke boxershorts ontworpen en kreeg daarbij de vrije hand.

”Deze producten ben ‚ik’ echt. Ik kreeg de vrijheid om te maken wat ik wilde en mijn inspiratie komt zoals altijd uit de filmwereld. Ik ben erg geïnspireerd door het beeld van het traditionele oude Hollywood: rode lippen, mooie teint en perfecte nagels. Het is zeer de moeite waard om te zien hoe dit idee tot leven komt op ondergoed, een nieuwe stof voor mij om mee te werken”, aldus Mainini. Het resultaat is een collage van oversized lippen, pillen en handen.

Eerder werkte Luca Mainini al voor grote modehuizen en iconen als Givenchy, Moschino en Anna Dello Russo. De limited edition Björn Borg by Luca Mainini boxershorts zijn beperkt verkrijgbaar in de Björn Borg webshop.