Bloemenprints.

Vorig jaar zag men dat het eraan zat te komen en nu is het eindelijk zo ver. De bloemenprints die vorig jaar beetje bij beetje kwamen kijken, zijn nu veranderd in ware bloemenzeeën. Het symbool voor de zomer van 2014 zijn bloemen in alle soorten kleuren en maten. Van kleine tot grote bloemen, het kan allemaal deze zomer. De bloemenprints zijn niet zomaar wat afbeeldingen, nee, het is veel meer dan dat. Iedereen die een beetje modebewust is, kan de mooiste varianten aangaan met bloemen.

De jaren 70 herleven opnieuw dankzij de prints

Mensen die vroeger in de jaren 70 geleefd hebben, spreken nog graag over de mode van toen. In die jaren was het heel gewoon voor vrouwen en kinderen om lichte kleding te dragen met daarop passende bloemenprints. De huisvrouwen maakten toen de bloemenprints zelf en borduurden of naaiden de bloemen op de kleding. Tegenwoordig kan dat wel nog, maar in de winkels kun je nu kleding kopen tegen een betaalbare prijs waarop de mooiste bloemenprints afgebeeld staan. Rozen, lelies, madeliefjes en orchideeën zijn veel voorkomene blomen gebruikt in de opdrukken.

Kleuren en combinaties

Als je over kleur praat, kan je heel veel combineren. Het mooiste is om de pastelkleuren te combineren met lichte bloemenprints. De aardkleuren vallen bij vrouwen meestal ook in de smaak en dan heb je ook nog de bekende woestijnkleuren. Een goede tip zou zijn om te kijken naar de kleuren van de seizoenen en dan op basis van de kleuren de bloemenprints kiezen. Houd de kleuren niet te strak bijeen, maar overdrijf niet in het gebruik. Deze zomer zien we naast de zachte pastelkleuren ook een trend in bloemenprints met felle opvallende kleuren. Verder is de bloemenprint niet alleen meer een trend die we op jurkjes terugzien. Rokken met bloemenprints of een blazer waarop een bloemenprints is genaaid, het kan allemaal. Vrouwen die er graag stoerder bijlopen kunnen een bebloemde blouse kopen en dat combineren met een leren of denim rok of jack. Het geheel nog afmaken met een coole zonnebril en de zomer kan al niet meer stuk. Het is een feit dat men ideeëloos kan combineren zoveel als men wil en zo vaak als men wil. Het enige wat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat de kleuren bij elkaar passen.

Bloemenprints voor kinderen & heren

De bloemenprint trend is niet alleen voorbehouden aan de vrouwenmode. Ook bij de kinder- en zelfs de herenmode zien we deze zomer volop bloemenprints. Op het eerste zicht zou men denken dat bloemenprints helemaal niets zou zijn voor mannen. Dan heb je het goed mis, want veel mannen zul je op een zonnige dag zien met een bebloemd overhemd met korte mouwen of t-shirt. Voor de meisjes kan je altijd bloemenprints kopen ongeacht hoe oud ze zijn, maar bij de jongens ligt het toch anders. Misschien zij over te halen zijn als vader ook een bloemenprintje draagt?