Bordeaux.

Of je het nu oxblood, maroon of marsale noemt, de kleur die genoemd is naar de bordeaux wijn is dit jaar een grote trend. De kleur bordeaux is zelfs zo populair bij fashion trendsetters dat velen het de must-have kleur van het seizoen noemen. Van skinny leren broeken en zachte truien tot maxi rokken, ontwerpers houden van het ontspannen raffinement dat bordeaux aan hun collectie geeft. Hier kun je lezen hoe je bordeaux dit seizoen aan je garderobe kunt toevoegen.

Het nieuwe navy

Voor een kleur die zo rijk en verleidelijk is, is bordeaux verrassend veelzijdig. Net als de kleur navy ziet het er net zo stijlvol uit als achtergrondkleur voor fellere tinten als dat het er als alleenstaande kleur uitziet. Een outfit die van kop tot teen in de kleur bordeaux is samengesteld is net zo chic en af als een navy pak, maar het heeft een extra vrouwelijke touch die de serene diepblauwe kleur niet kan evenaren. Voor een volledige bordeaux look die je snel kunt personaliseren kunt je een bordeauxrode jurk met een bijpassende jas combineren en deze accentueren met je favoriete accessoires.

Slim combineren

Bordeaux werkt ook goed in combinatie met helderen kleuren en gedurfde patronen. Kleed een heldere buffalo-ruiten blouse af met bordeaux broek of voeg een aards gevoel toe aan een jurk met een patroon gecombineerd met een wijnrode sweater. Als het gaat om bijpassende kleuren, kijk dan naar helder rood. De onverwachte combinatie geeft alles van een simpele coltrui tot een kokerrok een hoger gevoel voor stijl.

Lederen looks

Als je dit seizoen maar een bordeaux item aanschaft zorg dan dat het van leer of suêde is. De geborstelde textuur van suêde brengt de melancholische en zwoele kant van bordeaux naar boven, terwijl de gelakte uitstraling van lederen accenten de diepte en dimensie van de kleur naar boven brengen. Klassiek leer geeft de warmte en duurzaamheid die je wil als het weer kouder wordt waardoor het de perfecte keuze is voor casual broeken, shirts en jassen. Met een zachte bordeaux blazer kun je de kleur van het seizoen ook perfect dragen op kantoor.

Finishing touch

Als toevoeging op de grote collectie van bordeaux gekleurde kleding kun je ook een groot assortiment van accessoires vinden in de favoriete tint van het seizoen. Of het nu gaat om een designer handtas in bordeaux leer of een paar stijlvolle pumps, enkellaarsjes of instappers, de kleur is overal aanwezig. Van bloemen tot winterse metallics, accessoires in bordeaux kunnen een smaakvolle toevoeging zijn bij veel van de looks van het seizoen.