Broekrokken.

Voor het eerst geïntroduceerd negentiende eeuw als een manier voor vrouwen om paard te kunnen rijden zonder beide benen aan dezelfde kant te houden, is de broekrok voor vrouwen in en uit de mode geweest voor meer dan een eeuw. Ze zijn wederom ontpopt als een innovatieve trend twee jaar geleden en zijn nu een belangrijk onderdeel van veel van de beste lente / zomer collecties van dit jaar. Het is gemakkelijk om hun aantrekkingskracht te begrijpen. Goed ontworpen kan de broekrok de vrouwelijkheid van een rok met het comfort en de functionaliteit van de broek te combineren. Voor 2015 schieten ontwerpers in de roos met passende vormen, stijlvolle silhouetten en elegant gedrapeerde stoffen.

De juiste vorm

Een verfijnde snit is het geheim van het maken van een broekrok die het figuur flatteert. Het maken van een modieuze korte broek met wijde pijpen die de dijen en achterkant niet groter laat lijken is niet gemakkelijk, maar de topontwerpers van dit jaar hebben het ambacht onder de knie. De sleutel is om de snit te combineren met de stof. Ontwerpers als Gucci, Giannini and Derek Lam hebben gekozen voor denim. Het materiaal houdt zijn vorm en presenteert een stijl die er zowel elegant als casual uitziet. Valentino heeft de look geperfectioneerd door het combineren van een denim broekrok tot net onder de knie met een nubby-fleece gevoerd denim jasje dat gedragen wordt over een trui met lange mouwen.

Giorgio Armani nam een opvallend andere aanpak door het maken van een opbollende broekrok van fijn gazar of zijde die lijkt te zweven boven de enkels. Gedragen met een strak Gucci jasje zonder knopen is het een perfecte outfit voor zelfs de meest formele gelegenheid. Wanneer gecombineerd met een simpel hemdje of kanten shirt, werkt de broekrok ook perfect als kleding met een luxe uitstraling.

Ontworpen voor stijl

Het geheim om een broekrok zelfverzekerd te dragen ligt in het vormen van een flatterend silhouet met andere kledingartikelen. Broekrokken met duidelijke pijpen lenen zich voor slanke en simpel geklede looks. Complementeer ze met een subtiel getailleerde blazer en een paar stijlvolle pumps en ze zijn perfect voor op kantoor. Voor activiteiten buiten de deur kun je een oversized sweater combineren met een denim broekrok die je draagt met laarzen of sneakers. Als je kiest voor de meer volumineuze broekrokken, hou de outfit dan in evenwicht met een nauwsluitend topje of jasje.

Finishing Touches

Een zorgvuldige keuze aan accessoires is ook belangrijk als je een broekrok draagt, in het bijzonder als het gaat om schoeisel. De korte look is ideaal als je wilt pronken met een paar mooie schoenen. Voor uitstapjes in de stad, kies je je beste sneakers voor een sportieve, maar toch stijlvolle look. Casual broekrok outfits kunnen worden aangekleed met opvallende handtassen, schoenen en sieraden. Als je een golvende broekrok draagt voor een meer formele gelegenheid, hou de accessoires dan minimaal en laat de modieuze look voor je trendsettende stijlgevoel spreken.