Coole en gezellige truien.

De manier om dit jaar vrolijk en comfortabel het herfst/winter seizoen in te springen? Kies voor een coole en gezellige trui, de ideale basis voor je laagjes en perfect voor koude winterdagen. Hoewel truien meestal worden ontworpen om het lekker warm te hebben, is er geen enkele reden waarom je er ook niet cool en modieus kan uitzien terwijl je ze draagt. Het volgen van de nieuwe gebreide trends, zorgt ervoor dat je helemaal in blijft en is hét geheim om ook in de winter jouw stijl aan de wereld te laten zien. Geen zorgen, wij helpen je een handje! Van streepjes en slogans tot modieuze shapes en silhouetten, hier zijn dé gebreide trends die ervoor zullen zorgen dat je je truien collectie meteen wilt vernieuwen.

Stijlvolle mouwen

Maak je klaar voor het nieuwe seizoen met de meest trendy truien. Dit jaar draait het allemaal om de mouwen, en dat begint bij de vorm! Als je op zoek bent naar een spotlight stuk in je kast, kies je voor een gedurfde look met ballon- of klokmouwen. Gaan de klokmouwen iets te ver voor jou, dan ga je voor wijd uitlopende mouwen! Van opgerolde en geribbelde zoomen tot plooitjes en polsbanden, truien gaan dit jaar helemaal voor de mouwentrend. Ook lange mouwen die je handen bedekken en lekker warm houden in koud weer, zijn helemaal in.

Op je strepen staan

Uit de weg, Bretoense truien met marineprint. Gestreepte truien worden dit jaar door heel wat designers heruitgevonden met het oog op de herfst- en wintercollectie. De inspiratie komt dit jaar duidelijk uit de abstracte kunsten. Eyecatchers zijn onder andere truien met strepen in verschillende breedtes of degraderende kleuren. Ook schuine strepen vormen een uitwerking van deze artsy categorie. Of het nu een trui in gouden tinten is, één met blokken of ton-sur-ton, streepjes helpen jou het herfst/winter seizoen in stijl in te zetten!

Versieringen

Wanneer het over truien gaat, hebben designers de huidige trend voor het toevoegen van opvallende details helemaal omarmd. Deze details vind je dit seizoen heel vaak in de vorm van hip borduurwerk. Het betere naaiwerk van bloemen of dieren designs, transformeren je trui in het perfecte kledingstuk voor een chique of formele setting. Bovendien zijn deze truien perfect om een statement te maken in je dagdagelijkse outfits. Andere verfraaiingen zijn dit seizoen onder andere lovertjes, kristallen, veren en bont. Wij zijn alvast helemaal fan!

Pittige slogans

Truien met slogans op de borst en mouwen zijn ook dit jaar van de partij. Sommige designers gebruiken hun logo om een slimme boodschap te verspreiden, anderen kiezen voor gedurfde statements die het veranderende politieke en sociale klimaat aan de kaak stellen. Givenchy’s “I feel Love” katoenen sweater is misschien wel het meest bekende voorbeeld van deze trend. Voor elke mood vind je de perfecte slogan sweater, van het snedige “Dry Clean Only” tot het in-your-face “Excuse me?”.

Ritsen maar!

Als je comfort met stijl wilt combineren, winnen de sweaters met rits de hoofdprijs dit jaar. Inspiratie halend bij de korte ritsen die in sportkleding worden gebruikt, hebben heel wat designers er dit jaar voor gekozen om deze verfrissende stijl in hun nieuwe sweater collectie toe te voegen. De halslijn met hoge rits zorgt ervoor dat je het lekker warm hebt op winderige of koude dagen. Als de zon schijnt, laat je die rits gewoon openhangen en creëer je de illusie van een leuke sjaal. Een extra voordeel is dat de rits ervoor zorgt dat je je lievelingstrui aan en uit kan trekken, zonder je haar helemaal in de war te brengen of de rest van je outfit te verkreukelen!

Felle kleuren

Hoewel truien in neutrale kleuren en pasteltinten altijd een plaatsje in de herfst/winter collectie zullen veroveren, kozen heel wat designers dit jaar voor levendige kleuren. Van koraalroze en muntgroen tot watermeloenrood en fel geel, de kleuren van de macarons en ijsjes zijn dit jaar goed gerepresenteerd in de collecties. Felle kleuren in je kleerkast maken je op elke koude en druilerige dag instant terug vrolijk!

Oversized silhouetten

De oversized silhouetten die de laatste jaren de modewereld veroverden, bereiken dit seizoen hun hoogtepunt. Oversized truien zijn overal. Goed nieuws voor ons, want niets gezelliger dan jezelf te vertroetelen op de bank met deze heerlijk warme truien. Sommige truien kan je bijna verwarren voor een dekentje, terwijl andere hun volume vooral laten zien in ruimvallende schouders en wijde mouwen. Wil je deze trend stijlvol dragen, zorg dan voor een evenwichtige outfit. Kies voor details zoals ronde neklijnen, gedrapeerde kragen en grote naden om evenwicht en beweging in jouw favoriete oversized look te brengen!