De Festival Look.

Het Festival seizoen gaat weer beginnen! Wat is er niet leuker dan lekker genieten van muziek, theater en feesten in de open lucht? Gezellig met familie of vrienden en onder het genot van een hapje en drankje. Daar hoort natuurlijk een leuke outfit bij. De Festival Look is speels en relaxed, én eenvoudig te creëren! We hebben hier wat trends en tips op een rijtje gezet om je daarbij te helpen.

Simple Does It

De Festival Look is eenvoudig eenvoudig te creëren. Met een denim short met rafels of crochet short (gehaakte korte broek) en een cropped top (kort shirt met blote buik) heb je een goede basis. Kies de juiste schoenen en accessoires en bijvoorbeeld een kimono om deze klassieke festival stijl mee te perfectioneren. Nog eenvoudiger is misschien wel de keuze voor een zomers jurkje. Een lange mouwloze of strapless jurk met een trendy print is simpel en effectief. Veel van de actuele zomerse prints zijn geschikt om de festivals mee op te fleuren deze zomer. We zien veel jurken met dieren-, aztec en bloemenprints, maar ook veel t-shirts met kleurige grafische prints en teksten. Voor de koude dagen of avonden is een bomber- of spijkerjack een welkome aanvulling op je outfit.

De juiste schoenen

Het is heel verleidelijk om bij je zomerse look een paar slippers aan te trekken, maar bedenk even of dit praktisch is? Okay, bij een standfeestje kan het misschien wel, maar bij vrijwel ieder ander festival is het beter om een paar dichte schoenen aan te trekken. Je weet immers nooit waar je in kunt trappen. Op een paar (hoge) retrosneakers of laarsjes kun je veilig en in stijl urenlang swingen.

Een gekke zonnebril

Een zonnebril is onmisbaar op de zonnige dagen. De trends van dit jaar zijn onder andere brillen met doorkijkglazen en monturen in kleur. KIes voor de ideale Festival Look vooral voor een opvallende bril. Hoe gekker, hoe beter.

Accessoires maken de Festval Look af

Met de juiste armbandjes, hoedjes, tasjes, riemen en sieraden kun je de Festival Look helemaal af maken. Kies voor vrolijke kleuren, alle combinaties zijn mogelijk en hoe meer accessoires, hoe beter! Deze zomer zien we veel felle kleuren: roze, groen, geel, blauw. Maar ook accessoires in zachtere pastelkleuren kunnen perfect gemixed worden in een casual festival stijl. Hoedjes en tasjes zijn er deze zomer ook volop in riet. Accessoires met een aztec-, dieren- of bloemenprint zijn helemaal trendy en passen goed in de Festival Look. Met steentjes, kralen, franjes en veertjes op je accesssoires maak je die heerlijke relaxte retro Festival Look verder helemaal af.