De heetste handtassen.

Geen accessoire combineert functionaliteit en stijl zo mooi als een modieuze handtas. Het is dat ene item waarop je kunt bouwen om je dagelijkse benodigdheden in op te slaan, terwijl het tevens de finishing touch aan je outfit geeft. Of het nu gaat om een chique clutch voor die speciale gelegenheid of om een nieuwe draagtas of schooltas, de heetste handtassen van dit jaar mengen praktische bruikbaarheid en flair tot in de perfectie. Voor het herfst-/winterseizoen van 2015 variëren de opties van blijvende klassiekers bijgewerkt met trendy garnituur tot vooruitstrevende tassen versierd met gedurfde graphics en kleuren. Hier is jouw gids naar de nieuwste vormen, materialen en stijlen die te zien zijn dit seizoen.

Vierkante stijl

Alhoewel er een overvloed is aan losse vormen dit jaar als het gaat om handtassen trekken degene met een vierkant silhouet de meeste aandacht, en voor een goede reden. Een handtas met een gestructureerde vorm voegt meteen een modieus elan toe aan iedere outfit, en een tas met vierkante hoeken geeft een goede bescherming aan de items die je gedurende de dag mee wil nemen. Veel topontwerpers, inclusief Marc Jacobs, Alexander McQueen en Louis Vuitton presenteerden de op koffers geïnspireerde tassen compleet met handgrepen aan de bovenkant. Omdat deze duurzame ontwerpen de seizoensgebonden trends zullen overleven is het een goed idee om te kiezen voor tijdloze kleuren en materialen als je gaat shoppen voor deze boxy handtassen.

Groot en gedurfd

De trend naar grotere tassen is goed nieuws voor vrouwen die functionaliteit voorop zetten bij het kiezen van een handtas. Maar veel ruimte om je spullen op te bergen is slechts een gedeelte van de aantrekkingskracht van de grote tassen van dit jaar. Veel zijn er ook zo ontworpen om je leven eenvoudiger te maken door je armen en handen vrij te laten. Enkele van de heetste ontwerpen zijn oversized totes gemaakt van chique materialen als slangenhuid, leer of suêde die je over je schouder kunt hangen om een groot en gedurfd fashion statement te maken.

De messenger of cross body bags, die in de collecties van Jason Wu, Chanel en Dior te zien waren, bewijzen ook erg populair te zijn dit seizoen. Een gedurfde print of kleur is het geheim om de cross body look te dragen, zeker wanneer je deze stijl kiest voor gelegenheden als een date of een avondje uit.

Kies je vorm

Van keurige trapeze tassen met hun karakteristieke bagage vleugels tot aan de casual look van flexibele hobo tassen, er is dit jaar een ruime keuze in vormen voor de dagelijkse handtassen. Geen vorm is verboden dit seizoen als het gaat om trendy stijlen. De sleutel is om de tas aan de gelegenheid aan te passen. Voor een stijl die je eenvoudig overdag en ‘s avonds kunt dragen kun je een bucket bag overwegen. De vorm werd eerder populair dit jaar en ontwerpers hebben voor het herfst-/winterseizoen de look geüpgraded met een regenboog aan kleuren en diverse bandjes en versieringen.

Kettingen en riemen

Lange tijd geassocieerd met luxe handtassen, breken ketting en riemen dit jaar los in veel ontwerpen. Je kunt ze vinden in iedere denkbare grootte, kleur en materiaal, inclusief metaal look-alikes vervaardigd in plastic of Lucite. Of het nu gaat om een clutch verpakt in dikke schakels of een slanke zilverkleurige schouderriem, je herfst-/wintergarderobe is gewoonweg niet compleet zonder een handtas die een riem of ketting laat zien. Van de rode loper tot de catwalk, met kettingen en riemen vastgebonden handtassen zijn een van de heetste trends van het seizoen.

Bont en franje

De aanhoudende Seventies mode revival breidt zich uit naar handtassen in het herfst-/winterseizoen. Suêde bohemien stijl handtassen afgewerkt met franjes maken een bijzonder sterke rentree dit jaar. Voor een andere kijk op franjes, bekijk de westerse look van Ralph Lauren of de met franje versierde zadeltassen van Altuzarra. Ontwerpers van Proenza Schouler en Marc Jacobs tot Louis Vuitton en Elie Saab tonen ook met bont bedekte tassen in hun collecties, met stijlen variërend van luipaardprints tot felle imitatiebont kleuren. Sommige hebben zelfs de riemen in bont bedekt voor een zachte en uitnodigende tastbare uitstraling.

Niets complementeert een modieuze outfit beter dan een chique handtas. De uitgebreide collectie van vormen, groottes en materialen van dit jaar gegarandeerd dat je de ideale mix van mode en functionaliteit kunt vinden in een handtas die perfect past bij jouw leven.