Dekenjassen.

Wanneer het weer koud en ijzig wordt is er geen kledingstuk dat je gevoel voor stijl meer definieert dan je winterjas. De juiste jas kan direct stijl geven aan een anders saaie outfit en kan een modieuze outfit naar een nieuw niveau van verfijning verheffen. Bij de buitenkleding die gepresenteerd werd op de herfst/winter modeshows dit jaar is duidelijk geworden dat een van de meest trendy jassen van dit jaar de denkenjas is, en voor een goede reden. Warm en comfortabel met een opvallend silhouet, de dekenjas combineert comfort en klasse.

Gevormd voor stijl

Dekenjassen waren volop te zien in de modeshows dit jaar, met vormen variërend van losjes en liefelijk tot gedurfd en groot. Klassieke dekenjassen hebben een twist gekregen door het toevoegen van asymmetrische onder- en bovenkanten voor een ‚gewikkeld-in-deken’ look. Beroemdheden als Sarah Jessica Parker, Olivia Palermo en Cara Delevingne hebben de voorkeur voor een poncho stijl dekenjas, specifiek het Burberry Prorsum item. Rhianna toonde haar voorkeur voor roze in een korte en knusse dekenjas ontworpen door Isabel Marant.

Materiaal is belangrijk

Onderdeel van de charme van de trendy dekenjassen van dit seizoen is het behaaglijke en comfortabele gevoel dat je krijgt als je ze draagt. Terwijl de meeste formele jassen in deze categorie dikke wollen weefsels bevatten om ze structuur te geven, zijn de dekenjassen van dit jaar gemaakt van zachte, los gedrapeerde breisels en materialen die beelden oproepen van een luie zondagochtend wandelend door het park. Andere bevatten prints en patronen die zijn ontworpen om aandacht te trekken terwijl je op straat loopt of geniet van een schuimige kopje koffie in je favoriete koffiehuis.

Maak een allesomvattende presentatie

Welke vorm of materiaal je ook kunt bedenken, de sleutel tot de juiste dekenjas stijl ligt in de algehele presentatie. Hoewel je een dekenjas over bijna iedere outfit kunt dragen, zien ze er het meest flatteus uit wanneer ze gecombineerd worden met slim-fit broeken, shorts of rokken. Wanneer het op schoeisel aankomt geven laarzen-tot-over-de-knie dekenjassen een uitstraling met sterallures. Voeg accessoires als een stijlvolle hoed of een oversized tas toe en je bent klaar om te gaan.

Of het u gaat om een dekenjas met een patroon of effen, een strak of losjes ontwerp, de juiste dekenjas is een fashion statement die appelleert op je trendy gevoel van stijl. Het is bijna een pluspunt dat ze je warm en comfortabel houden in het koude weer. Als je op zoek bent naar een kledingstuk dat je in stijl door de koude herfst- en wintermaanden helpt, dan is de dekenjas een goede optie. De grote keuze in vormen, materialen en lengtes die verkrijgbaar zijn zorgt ervoor dat je de voor jou beste stijl vind.