Dutch Design.

Nederland heeft een aantal designlabels voortgebracht die de hele wereld overgaan. Dit zijn de 10 leukste oer-Hollandse merken!

Humanoid

Het Arnhemse Humanoid valt niet op door felle kleuren of trendy prints. Maar juist daarin ligt meteen de kracht. Ontwerpers Sandra Harmsen en Hans Boelens combineren neutrale kleuren met eigentijdse modellen. Alles wat ze maken, is van de hoogste kwaliteit. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van suêde, leer en kasjmier. Ook structuren en laagjes zijn kenmerkend voor het label. De Humanoid collectie voelt vertrouwd en comfortabel.

King Louie

Voor vrouwen die zich graag vrouwelijk en klassiek kleden, is het het charmante King Louie. Retro jurken, vrolijke kleuren, bloemenprints en fladderende vogels: het komt allemaal voorbij in de collectie. Het label kenmerkt zich door een vintage look die toch helemaal van nu is. Daarbij maken de ontwerpers ook gebruik van de technieken van vroeger. Dit zie je terug in gebreide vestjes en subtiele borduursels. Je bent op en top vrouw!

Expresso

Expresso benadrukt de schoonheid van de vrouw. Charmante rokken, jurken, blouses en vestjes passen in elke garderobe. Het kleurgebruik is ingetogen maar elegant. De Expresso collectie is echter niet alleen mooi om te zien. De ontwerpers zijn zich namelijk ook erg bewust van de natuur om zich heen. Er wordt bijvoorbeeld volop biologisch katoen en andere milieuvriendelijke stoffen in de kleding verwerkt. Met Expresso ben je meteen goed bezig.

Supertrash

Olcay Gulsen is een naam die slechts weinig Nederlandse modeliefhebbers niet kennen. Sinds zij in 2009 aan het roer van Supertrash kwam te staan, gaat het merk de hele wereld over. Dit label richt zich op vrouwen die graag met hun tijd meegaan. De jurken, slim fit jeans, trendy jumpsuits en stoere jasjes worden gemaakt van opvallende stoffen. Hierdoor weet jij je met Supertrash altijd te onderscheiden.

Maison Scotch

Maison Scotch is het kleine zusje van het Amsterdamse herenlabel Scotch & Soda. De lijn zag in 2010 het levenslicht toen bleek dat er behoefte was aan een vrouwelijke tegenhanger. Maison Scotch staat voor draagbare kleding van hoge kwaliteit. De designers laten zich inspireren door vintage stijlen en buitenlandse culturen. Dit resulteert in een eigentijdse lijn met vrouwelijke jurkjes, stoere jeans en mooie prints.

Shabbies

Voor schoenen, tassen en accessoires ben je bij Shabbies Amsterdam helemaal aan het juiste adres. Het label is bedacht door ontwerper Fred de la Bretoniêre, die een collectie wilde die perfect bij jouw dagelijks leven past. De schoenen en laarzen hebben een goede pasvorm waardoor ze uiterst comfortabel lopen. Alle items van Shabbies zijn gemaakt van echt kwaliteitsleer in de meest uiteenlopende kleuren

G-Star

G-Star werd in 1989 opgericht in Amsterdam, al stond het toen nog bekend als Gap-Star. De filosofie achter die jeanslabel is de slogan 'Just the Product' en hieraan blijven de ontwerpers nog altijd trouw. Alles bij G-Star draait om denim. De stof wordt ruw gemaakt, krijgt wassingen of ondergaat een andere speciale behandeling. G-Star is niet zomaar een jeanslabel: de designers gaan op zoek naar alle mogelijkheden van dit product.

Mexx

Mexx is al decennialang een begrip in de modewereld. Ondernemer Rattan Chadha zette het merk in 1980 op de kaart en sindsdien is het snel gegaan. Het concept is simpel. Mexx staat namelijk voor klassieke, tijdloze kleding van hoogwaardige kwaliteit. Een mooie blazer, blouse of broek past bij elke gelegenheid en je kunt er eindeloos mee combineren. Zo'n item wordt een favoriet in jouw kledingkast!

Oilily

De kleurrijke kleding en tassen van Oilily herken je al van verre. De vrolijke patronen werden lange tijd alleen gebruikt voor kinderkleding maar inmiddels is er ook een leuke damescollectie beschikbaar. Oilily past zich niet aan aan de heersende trend. Het label is authentiek en houdt vast aan het eigen kleurenschema en de fantasierijke patronen. Een Oilily vest, trui of rok is een ware eyecatcher.

Gaastra

Het Friese Gaastra werd zo'n 120 jaar geleden opgericht door Douwe Gaastra, die van oorsprong zeilmaker was. En dat is terug te zien in de collectie. De kleding heeft een zeer unieke uitstraling waarbij het nautische thema nog altijd te herkennen is. Comfortabele jacks, truien en broeken houden je warm als je actief bezig bent in de buitenlucht. Mode en functie komen samen bij Gaastra.