Een hippe nieuwe schooltas.

De zomervakantie staat voor de deur, een paar lange weken waarin je tijd hebt om uit te rusten en leuke dingen te doen. Maar het is ook een periode om inspiratie op te doen voor het nieuwe schooljaar. Het vinden van een nieuwe schooltas die perfect bij jouw wensen past, hoort daar natuurlijk bij.

Voor welke tas ga jij?

Schooltassen zijn er in allerlei soorten en maten. Enorme rugzakken die stapels boeken kunnen vervoeren en waarin je ook je sportspullen nog kwijt kunt, of elegante schoudertassen die je nonchalant met je meedraagt. Welk model past bij jou?

- Rugzakken zijn de meest bekende schooltassen. Doordat rugzakken fijne, ergonomische banden hebben draag je ze comfortabel mee op je rug. In een rugzak is meestal een groot vak te vinden om je boeken, etui en agenda in op te bergen en één of meerdere kleine vakjes voor spulletjes als je telefoon, je brood en je accessoires.

- Schoudertassen zijn iets minder bekend als schooltas dan rugtassen, maar ze worden steeds vaker gebruikt. Geen wonder, want met een schoudertas maak je een hippe en nonchalante indruk. De band draag je cross-body over je lichaam. Dat zorgt ervoor dat je ook een zware tas gemakkelijk met je mee kunt dragen.

- Reporterstassen zijn chic, meisjesachtig en heel praktisch. Hoewel je deze tas goed aan je arm of over je schouder kunt dragen, kun je er veel in kwijt. De voorvakjes bieden plek voor make-up, pennen en je telefoon, terwijl je je boeken kwijt kunt in het ruime middenvak. Het materiaal van de tas past perfect bij je outfit!

- Bowlingtassen worden uitgevoerd in allerlei materialen, maar beschikken altijd over twee hengsels. Een bowlingtas is een eenvoudige, maar hippe tas die genoeg ruimte biedt voor je schoolspullen.

Ga je voor handig? Kies dan voor een stevige rugzak of schoudertas. Zoek je een tas die je ook buiten school kunt combineren met je looks? Ga dan voor een chique bowling- of reporterstas.

Kies je merk!

Op het gebied van schooltassen zijn er allerlei trendy merken te vinden. Die zorgen er niet alleen voor dat je al je spullen mee kunt nemen, maar ook dat je dat in stijl kunt doen.

- Converse is bekend van de casual en trendy All Stars. Een bijpassende tas is eenvoudig en sportief en past bij allerlei kledingstijlen. De basketbalschoenenfabrikant levert kwalitatieve en sportieve rug- en schoudertassen.

- Eastpack is een merk dat is ontstaan als producent van legertassen. Dat zorgt ervoor dat de rug- en schoudertassen die nu gemaakt worden ook nog altijd 'built to resist' zijn. De tassen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en dessins en gaan jarenlang mee.

- Dakine is een nonchalant surf- en snowboardmerk. De rugzakken en schoudertassen zijn daarom ook casual en vrolijk vormgegeven. Ze dragen heerlijk en zien er hip uit.

- Burton maakte oorspronkelijk rugtassen voor snowboarders. Die moesten lang meegaan. Daarom blijven alle rugtassen van dit duurzame merk lang mooi en zijn ze gemaakt van sterk materiaal met genoeg opbergruimte.

- Oldschool Bags zijn gemaakt voor wie hip en in een vintage stijl voor de dag wil komen. De reporterstassen hebben handige vakjes en chique gespen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog!

- Herschel is een relatief nieuw merk dat prachtige tassen die vintage en nieuw combineren verkoopt. De rugzakken met leren bandjes en mooie afwerkingen vervoeren je schoolspullen in stijl.

- Enrico Benetti is een veelzijdig merk dat al meer dan een halve eeuw kwalitatieve koffers en tassen verkoopt. Van bowlingtas tot rugzak en van schoudertas tot reporterstas: je vindt 't bij dit merk.

Ben je sportief aangelegd en houd je van een hoog draagcomfort? Kies dan voor een rugzak van het surf- en snowboardmerk Dakine of Burton. Zoek je een tas die eenvoudig is en gegarandeerd lang meegaat? Dan zijn de duurzame tassen van Eastpack of Converse de goede keuze. Echte fashionista's die een vintagegevoel uit willen stralen gaan voor bowling-, reporters- of schoudertassen van Herschel, Enrico Benetti of Oldschool Bags. Bij deze uiteenlopende merken is er altijd een tas die bij jou past!