Eindeloos combineren met fruitprints.

Abrikozen, kersen, druiven, ananas, verschillende soorten bessen en zelfs de watermeloen. Nee, dit is geen nieuw recept van een supergezonde smoothie maar de basis voor de look van deze zomer. De fruitprint is helemaal in. Een kledingstuk met fruitprint geeft elke outfit een vrolijke en zomerse uitstraling. Het helpt natuurlijk dat vruchten het goed doen op een basis van wit, harde zomerse kleuren (rood, geel) en pasteltinten. Kersen op een witte achtergrond zijn echt een klassieke fruitprint terwijl de watermeloen en kiwi vrij nieuw zijn. De laatste twee zie je deze zomer dan ook veel terug op kledingstukken. De fruitprint is zeer veelzijdig. Patronen kunnen een mix zijn van diverse fruitsoorten of juist een vrucht compleet met takken en bladeren zoals in de spannende citroenboomprint.

De essentiële zomerjurk

Hoe kun je de fruitprint het beste gebruiken voor een outfit? Het populairste kledingstuk voor een fruitprint is zonder twijfel de zomerjurk. Er zijn talloze variaties te vinden die allemaal hetzelfde vrolijke effect teweegbrengen. Het voordeel is dat de zomerjurk altijd in is en je het zo uit de kast trekt. Je favoriete zonnebril en een paar slippers erbij: klaar voor de zon!

Fruitprints combineren

Iets ingewikkelder wordt het wanneer je kleren met een fruitprint wilt combineren. Een rokje en blouse dragen met verschillende fruitprints is al snel chaotisch. Kies wanneer de fruitprint van een shirt of blouse heel druk is voor een egaal rokje of eenvoudige broek. En andersom natuurlijk. Wit past bijna altijd net als een spijkerbroek of een jeansrokje. Wat ook goed werkt is om de achtergrondkleur van de fruitprint aan te houden voor de rest van je outfit.

Op weg naar het strand

De fruitprint is onlosmakelijk verbonden met het strand en vakanties rond het zwembad. De felle kleuren komen het beste uit bij een mooi zongebruinde huid. De vruchtenpatronen zijn daarom terug te vinden op veel badpakken en bikini’s. Op weg naar het zwembad kies je voor makkelijke schoenen. Zowel slippers als espadrilles zijn te vinden in diverse fruitprints. Kies in het geval van espadrilles voor een licht gekleurde variant met een print van bijvoorbeeld citrusvruchten.

De laatste details

Elke outfit maak je af met bijhorende accessoires. Een snel zomers accent voeg je toe door te kiezen voor een tas met een fruitprint. Maar ook horloges of oorbellen in de vorm van een ananas zorgen net voor dat leuke detail. Kun je echt niet genoeg krijgen van de fruitprint? Er zijn veel fruitige hoesjes die je gsm tot de hipste van het strand maken. Zeg dus dag tegen minimalisme en laat je garderobe bloeien met een van de talloze fruitprints.