Feestelijk fluweel.

Weinig stoffen voegen comfort en een weelderige stijl zo sierlijk samen als fluweel; het is dus goed nieuws dat dit zwoele materiaal toonaangevend is in de collecties feestelijke kleding van dit seizoen. Ontwerpers van Giorgio Armani en Valentino tot Alexander Wang en Chloé presenteren deze winter dit luxe textiel in een grote variëteit aan producten; van avondjurken en jumpsuits tot schoenen en accessoires. Of je nu gaat shoppen voor een formeel feest of een vreugdevolle informele aangelegenheid; je kunt rekenen op de fluwelen trendy looks die je zeker nog meer redenen geven om de feestdagen te vieren.

Formele Feesten

Het is moeilijk om fluweel te verslaan als je op jacht bent naar een feestjurk die net zo stijlvol en geraffineerd is als zacht en comfortabel. Een lange, soepel vallende fluwelen jurk is een uitstekende keuze voor een formeel diner of een grootse aangelegenheid zoals een avondje uit naar het ballet. Het pluche geeft een gevoel van diepte en dimensie waardoor het voornaamheid uitstraalt, zelfs wanneer de snit van de jurk eenvoudig en uitgelezen is. Zo'n jurk biedt ook een prachtige achtergrond voor een sprankelend sieraad.

Fluweel voegt ook drama en elegantie toe aan minder traditionele avondkleding. Het is het ideale materiaal voor loszittende broeken met wijde pijpen die deze winter zo trendy zijn, ongeacht of ze gedragen wordt met een bijpassende fluwelen top of een zijdeachtige blouse. Wanneer het gedragen wordt met accessoires zoals een met sieraden bezette handtas of designer-schoenen kan de stof een fluwelen pak tot avondkleding verheffen.

Ontwerpen voor elke gelegenheid

Dit seizoen hebben ontwerpers hun fluwelen creaties niet beperkt gelaten tot formele stijlen. Je komt tal van fluweel kleding tegen die ontworpen is voor dagelijks gebruik maar evengoed strakke flirterige jurkjes, wikkelrokken, bomber jackets en capes. Want fluweel is een stof met inhoud die er het beste uitziet wanneer het gecombineerd wordt met materialen die textuur hebben, zoals met namaakbont bewerkte jassen, een kralen blouse of een rok met franje. Het combineert ook prachtig met glanzende stoffen zoals leer en zijde.

Rijke en Koninklijke kleuren

Fluweel ziet er bijzonder rijk en weelderig uit in donkere tinten zoals zwart, diepblauw en bordeauxrood; kleuren die uitstekende keuzes zijn voor de feestdagen. Een helder element van rood of roze fluweel voegt een kleurrijk accent toe aan outfits die gedragen worden bij informele ontmoetingen. Als je niet kunt beslissen welke van de trendy fluwelen kleuren dit jaar het beste voor je werkt, denk dan koninklijk. Van koningsblauw tot klassiek zwart; de rijke tinten waar de aristocratie zo dol op is zijn altijd stijlvol.

Een vleugje fluweel

Als je nog niet klaar bent om een duik te nemen in de fluwelen trend, overweeg dan om je tenen onder te dompelen in een paar stijlvolle fluwelen laarzen of schoenen. Er is dit jaar een enorm scala aan fluwelen schoenen beschikbaar; van schoenen met plateauzolen tot slippers en sneakers. Chique handtassen, tassen en tasjes geaccentueerd met een vleugje fluweel bieden je een andere manier om met de trend mee te gaan. Of je jezelf nu van top tot teen omhult met deze zo aaibare stof, of het luxe materiaal inzet als een kunstzinnige accessoire; het dragen van fluweel maakt een feestelijke bijeenkomst nog leuker en feestelijker.