Feestjurken.

De vakantieperiode in de winter heeft heel wat mogelijkheden om feest te vieren met familie en vrienden, je zult er dus voor moeten zorgen dat uw garderobe klaar is voor alle festiviteiten. De kans is groot dat de feestgangers op elk evenement wat je bijwoont foto's maken, wat betekent dat je meer dan één stijlvolle jurk nodig hebt per seizoen. Hierbij geven we je een aantal belangrijke trends ter overweging die van pas komen bij het shoppen naar modieuze feestjurken voor een glamoureuze party look, en ook wat tips omtrent het completeren van je outfit.

Feestelijke kleuren

Het festiviteitenpalet bevat kleuren voor elk wat wils; van glinsterende metallic-tinten tot kleuren die op edelstenen lijken. Als je op jacht bent naar een feestjurk die eruit moet springen, kies dan rood. Heldere rode jurken en jassen zijn absoluut trendy dit seizoen. Basic-zwart en winter-wit zijn ook altijd goed. Zwart biedt de ideale achtergrond voor glimmende sieraden of een glinsterend handtasje. Wit is ideaal als u wilt pronken met een gebruind lichaam of ronde vormen.

Feestelijke fonkeling

Feestjurken in metallic-tinten zoals zilver en goud zijn altijd geliefd rond de feestdagen, en dit seizoen hebben ontwerpers alles uit de kast gehaald om ze te laten schitteren. Van een gouden tweed jurk van Saint Laurent met ingewikkeld in de stof geweven pailletten tot betaalbare ontwerpen bedekt met kralen en snuisterijen; avondjurken die van naad tot naad glinsteren behoren dit seizoen tot de belangrijkste trends in feestjurken. Als neutrale metallics niet jouw ding zijn, zijn er altijd nog sprankelende jurken in kleuren als rood, smaragdgroen en midnight blue.

Dynamische versieringen

Van zachte veren en overvloedige appliques tot flirterige franje en namaakbont; versieringen en afwerkingen die jurken een gevoel van beweging en textuur geven zijn dit seizoen grote trends. Onder de populairste looks van dit jaar bevinden zich ook jurken waar zilver draden ingeweven zijn en jurken die versierd zijn met zilveren franje. Ze vangen het licht en glinsteren als was het klatergoud. Feestjurken met opvallende versieringen zien er het beste uit wanneer ze gecombineerd worden met eenvoudige sieraden, klassieke tassen, en stijlvolle hakken.

Stijlvolle silhouetten

Of de jurk nu mini of maxi is of tot op de vloer valt; de feestjurken hebben dit jaar veelal eenvoudige silhouetten. Een klassieke snit en ongecompliceerde vormen laten de kleuren, patronen en versieringen van de jurken op de voorgrond treden. Als je er fris en modern uit wilt zien, en ook wilt pronken met een glanzende stof, een prachtige kleur of een mooi patroon, kies dan voor jurken met moderne lijnen. Een potlood-silhouet is ideaal.

Flinterdunne semi-transparante glamour

Kant maakt altijd indruk tijdens de feesten, en dat is dit seizoen niet anders. Onder de trendy looks van dit jaar bevinden zich onder andere jurkjes met lagen kant over semi-transparante stukken, vaak in dezelfde kleur. Uitsparingen met kant en semi-transparante materialen zijn ook populair. Deze stijlen laten je sensuele kant tot zijn recht komen terwijl de jurk nog steeds geschikt is voor feestelijke gelegenheden. Om de kanten stijl zo verfijnd mogelijk te laten zijn kies je het beste een jurk met een midi-lengte en een slank silhouet.

Feestelijke accessoires

Laat de stijl van uw feestjurk je gids zijn als het gaat om de finishing touch. Houd de accessoires eenvoudig wanneer het om een zeer decoratieve jurk gaat en bewaar uw statement-sieraden en designerschoenen voor eenvoudige ontwerpen als een little black dress. Welke accessoires je ook kiest, gebruik ze om je look persoonlijk te maken. Contrasterende hakken, een lange, sierlijke cape of een stijlvolle riem kunnen je feestjurk een persoonlijke look geven die zeker aandacht trekt.