Felle kleuren.

Van zonnig lemon geel tot ijzig roze en blauw, de collectie fel gekleurde kleding van deze zomer heeft zeker een heeft een uitgesproken verfijnde stijl. Alhoewel je mogelijkheden iedere tint van de regenboog kunnen bevatten, zijn er deze zomer een aantal tonen die eruit springen en eenvoudig een gevoel van glamour en chique elegantie aan luchtige zomeroutfits kan toevoegen. Of je nu kiest voor een enkele opvallende kleur als kersenrood of dat je laat zien dat je risico’s durft te nemen met kleurenblokken, felle en heldere kleuren laten je de zonnige zomerdagen in stijl vieren. Hier zijn een paar van de beste felle kleuren van dit seizoen en tips over hoe je ze kunt dragen.

Helder als een kers

Iedereen van Donna Karan en Carolina Herrara tot Zac Posen en Dolce & Gabbana heeft helder kersenrood in haar lente- en zomercollecties van dit jaar. In plaats van te focussen op de sensuele aantrekkingskracht van de kleur hebben de designers het rood gebruikt om stijl en verfijning toe te voegen aan eenvoudige ontwerpen. Of het nu gaat om een simpele zomerjurk of een lichtgewicht blazer, een felrood kledingstuk verheft een saai ensemble in iets bijzonders.

Pretty in Pink

Als de ultieme uiting van vrouwelijkheid houdt roze altijd een prominente plaats in het zomerpallet van kleuren. Dit jaar heeft lichtroze het neonroze en de framboos tinten van afgelopen seizoenen verdrongen. Het is niet de felste kleur van het zomerspectrum maar roze is perfect wanneer je er flirterig en vrouwelijk uit wilt zien. De helder frisse tinten van dit seizoen zijn ook geschikt voor verfraaiingen, dit maakt het eenvoudig om je zomerlook te personaliseren met opvallende sieraden, een designer tas of een opvallend paar trendy sandalen.

Zonnig geel

Als het gaat om het dragen van de kleur geel dan zijn details belangrijk. Begin met een felle en zonnige tint die geen mostard kleur bevat. Voor een frisse strakke look, kies een stof met structuur. Een nauwsluitende stijl met een duidelijk silhouet is perfect voor lichte en heldere kleuren als geel. Kijk naar kleding met trendy details als uitsparingen of accentuerende prints, om te voorkomen dat de kleur je outfit overneemt. Als je een simpelere stijl prefereert: een geel zomervest of jas ziet er altijd goed uit wanneer deze gedragen wordt boven witte casual kleding.

Groen van jaloezie

Dit seizoen is het pallet van groene kleuren helder en vrolijk met tinten die gaan van groengeel en lime tot mint en blauwgroen. Zoals zoveel van de felle kleuren van dit seizoen zitten de modieuze groentinten aan de lichtere kant van het spectrum. Neem een voorbeeld aan de ontwerpers die strakke heldere kleuren gebruiken om denkbeeldige uitsparingen, vormen en silhouetten te benadrukken. Of het nu gaat om een lange, vloeiende kanten rok of een A-lijn zomerjurk, met licht en felgroen kun je eenvoudige gebruik maken van één van de populairste trends van dit seizoen.

Echt denimblauw

Van boyfriend jeans tot jumpsuits en rompers, denim zie je overal dit seizoen, en dat maakt blauw één van de meest trendy kleuren van dit jaar. Denimblauw is het nieuwe neutraal en geeft je de perfecte basis om de heldere tinten van deze zomer te etaleren. Als je niet graag experimenteert met een gewaagde kleur, probeer de tint dan uit door de felle blouse, sweater of jas te dragen met denim jeans.

Als het gaat om gedurfde en felle kleuren is een gevoel van speelsheid de sleutel tot modieus succes. Mix en match effen gekleurde kleding om de beste persoonlijke combinatie te vinden. De zomer gaat immers over plezier en ontspanning. Het is het perfecte seizoen om iets fris en nieuws te proberen.