Festival outfits.

Met het festival seizoen in het vooruitzicht is het nu de tijd om te gaan shoppen voor de must-have items die je in je garderobe wil om mee te nemen naar de meest populaire openlucht festivals. Er is een stijlvolle nieuwe hybride look om te ontdekken als het gaat om de festival mode voor 2016, een mix tussen de hippie-invloeden van de jaren zeventig en de details en verfijnde prints van de jaren negentig. Hier zijn de belangrijkste trends waar je rekening meer kunt houden bij het samenstellen van je festival outfit.

Boho-Chic Revisited

Van peasant blouses tot lederen sandalen met veters, kleding die geïnspireerd is op de bohemian stijl blijft het onofficiële uniform van de festival mode. Het valt niet te ontkennen dat de coole, kleurrijke en comfortabele kleding de moeiteloze vibe ademt die je wil als je een openlucht muziekevenement bezoekt. Dit jaar krijgen de boho classics echter een elegante update door het gebruik van meer luxe stoffen en lichtere kleuren, inclusief poederige pastels en krijtachtige aardetinten. Het is een chique, romantische look die ook nieuwe stukken bevat als harembroeken en kimono wikkeldoeken.

Trendy strepen

Bloemenpatronen, tie-dye prints en opvallende afbeeldingen zijn overal te zien dit festivalseizoen, maar als je op zoek bent naar iets nieuws om te dragen naar je favoriete evenement, denk dan aan strepen. Trendy jurken, rokken en broeken met verticale strepen verlengen en flatteren niet alleen je look maar passen ook goed bij andere patronen. Behandel ze als een neutraal kledingstuk dat je mogelijkheden vergroot als het gaat om zorgeloze festival outfits.

Vetervariaties

Je kunt moeilijk om de romantische aantrekkingskracht van veters heen als je op zoek bent naar festivalkleding die je vrouwelijke kant naar voren brengt. Het bewijs ligt in de brede selectie van flirterige jurken en bloesjes met veters dit jaar, veters zijn zeker on-trend. Of het nu gaat om de zigzag riemen van een gladiatorsandaal of om het bijeenhouden van een top met een diep decolleté, je kunt dit jaar een grote hoeveelheid trendy veterlooks vinden.

Distressed denim

Er is geen betere plaats dan een muziekfestival om denim jeans, rokken en shorts met een distressed afwerking te dragen. Ripped, vervaagd denim en zomen met rafels voegen een element van zelfverzekerdheid aan iedere outfit, en de distressed look bevrijd je van de zorgen over vlekken. Een muziekfestival is ook een van die rare gelegenheden waar je er zeer modieus uitziet in een korte tuinbroek of een cropped denim top boven een korte denim rok.

Elegant suêde

Weinig kledingartikelen brengen het gevoel van een muziekfestival sneller naar boven dan een suêde vest met franjes, maar dit jaar vraagt het gebruik van suêde in korte broeken en rokjes de meeste aandacht. Ontwerpers gebruiken suêde om hun festivalcreaties er meer gestructureerd uit te laten zien met details als zakken met ritsen, grote knopen en patchwork ontwerpen. Als je een voorkeur hebt voor organische materialen dan zijn er ook shorts, rokken en schoenen die gemaakt zijn van imitatiesuêde stoffen.

Aardtinten

Een kleurenpalet dat geïnspireerd is op de natuur is perfect voor festivals die buiten worden gehouden, zeker als de kleuren warm en uitnodigend zijn. Aardse kleuren van zwoel bruin tot verbrand oranje en zanderig beige komen dit jaar voor in een brede selectie van festivalkleding, vaak geweven in ingewikkelde patronen. Of het nu gaat om een geweven of pure tint, de down-to-earth kleuren geven een aura van authenticiteit aan je festivalmode.

Van vintage vesten en maxi rokken die doen denken aan de jaren 70 tot onderjurken, oversized jassen en slobberige jeans, die populair waren in het laatste decennium van het nieuwe millennium, de festivalkleding van dit jaar gaat helemaal om het mixen en matchen van stijlen. Met zoveel beschikbare mogelijkheden is de kans groot dat het shoppen voor festival outfits net zo leuk is als het bijwonen van je favoriete evenement.