Flared broeken.

Alhoewel de op de jaren tachtig geïnspireerde mode het grote nieuws is voor het herfst/winter seizoen, is de jaren zeventig trend, die zo populair was de afgelopen seizoenen, nog steeds heel sterk. Nergens is de invloed van de jaren zeventig duidelijker aanwezig dan in de belangrijkste broekenvorm van dit seizoen: flared pijpen. Van chique tot goedkopere merken, flared broeken kun je overal vinden dit seizoen en dat is goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een flatterende pasvorm. Lees verder en ontdek waarom flared broeken de transitie hebben gemaakt van een nostalgische rage in een modieuze steunpilaar.

Het gaat om de pasvorm

Of het nu een high-rise exemplaar is, een bell-bottom (uitlopend vanaf de knieën) rechtstreeks uit de jaren zeventig of een broek met geribbelde wijde pijpen, flared broeken zijn zo aanwezig dit jaar dat het lijkt alsof de skinny broek een beetje gedateerd is. Een blik in de spiegel als je ze draagt verklaard de toenemende populariteit. Flared broeken zorgen er niet alleen voor dat je benen ineens een stuk langer lijken, maar je figuur ziet er ook dunner uit. De kans bestaat dat anderen dit ook opmerken. Waar skinny broeken een beetje op de achtergrond aanwezig zijn hebben flared broeken een opvallende aantrekkingskracht. Hun flatterende stijl maakt ze tot een opvallend element in iedere outfit.

Jeans: een must have flare

Alhoewel je flared broeken kunt vinden is een grote hoeveelheid van patronen, kleuren en stoffen is denim het materiaal dat veel ontwerpers hebben gekozen in hun herfst/winter collecties. Modehuizen als Gucci gebruiken de vervaagde look en vintage wassings van de jaren zestig. Andere merken, inclusief verkopers als Topshop, nemen inspiratie van de denim ontwerpen met een hoge taille uit het disco decennium. Welke stijl je ook kiest, je geniet van een comfortabele ervaring. De extra ruimte die de flared pijpen je geven maken het eenvoudiger om te gaan zitten, staan en lopen zonder aan stijl in te boeten.

Laat je flair voor stijl zien

De wijde selectie aan flared broeken die beschikbaar zijn dit jaar bieden je eindeloze mogelijkheden voor persoonlijke expressie. Flared broeken komen in een verrassend gevarieerd scala aan materialen, van denim, linnen en chambray tot zijde en fluweel. Je kunt ontwerpen vinden die geschikt zijn voor bijna iedere gelegenheid. Een flared broek met wijde pijpen gedragen met een chique tuniek zorgt ervoor dat je er stijlvol uitziet op kantoor. Voor een rode loper look kun je moeilijk om de gewaagde grafische patronen van Pierre Balmain's ontwerpen heen. Of je nu een jeans neemt met normale heuphoogte of een disco ontwerp met een hoge taille, je kunt ervan op aan dat je er modieus uitziet voor het herfst/winter seizoen.