G Star RAW SS15.

De lente/zomer collectie 2015 van G-Star RAW bevestigt het erfgoed van het ruim 25 jaar oude merk. Modieuze ontwerpen en luxueuze materialen, waarbij er ook veel gebruik gemaakt wordt van eco-vriendelijke stoffen, zorgen ervoor dat de filosofie „Just the Product”, waar het allemaal mee begonnen is, niet uit het oog wordt verloren. De rauwe denim stijl straalt dit seizoen meer plezier uit en heeft meer sexy invloeden gekregen. De bekende modefotografe Ellen von Unwerth heeft de campagnebeelden voor de lente/zomer 2015 collectie gefotografeerd. Haar werk past goed bij het ruwe, spontane, jonge en wilde karakter van G-Star.

„Wear it tight or wide”

Extreem skinny of relaxed en los, met de bij de Spring/Summer 2015 collectie gelanceerde slogan „Wear it tight or wide” kunnen klanten van G-Star hun mening geven over welke jeans het best bij hun past. Volgens G-Star geeft momenteel zo’n 70% van de vrouwen de voorkeur aan skinny jeans en 30% aan een wijde jeans. Bij mannen ligt het percentage dat van een strakke jeans houdt op 58% en 42% geeft de voorkeur aan een wijde variant. Met de hastag #tightorwide wil G-Star in de sociale media een globale discussie voeren over de keuze voor een jeansstijl.

RAW for the Oceans

Het project RAW for the Oceans haalt plastic op uit oceanen en transformeert dit in denim. G-Star heeft net als bij de RAW for the Oceans collectie van vorig seizoen de samenwerking met muzikant Pharrell Williams opgezocht. Naast een perfect boegbeeld voor het project is Pharrell tevens het creatieve brein van Bionic Yarn, een partner in het project, en medeontwerper van de G-Star RAW for the Oceans collectie. In de lente/zomer collectie van 2015 zien we Otto de octopus regelmatig terugkomen, net als onderwaterprints en veel maritieme kleuren en patronen. Naast jeans, bestaat de collectie uit T-shirts, jassen en sweaters.

G-Star RAW heeft een van de breedste jeanscollecties ter wereld, er is dus volop keuze in wassingen, stijlen en silhouetten in de lente/zomer collectie van 2015. Welke lichaamsvorm of levensstijl je ook hebt, in de G-Star RAW webshop kun je denimitems vinden voor elke gelegenheid en iedere garderobe.