Glamleisure.

De tijd van athleisure, de combinatie van sportkleding en vrijetijdskleding, is voorbij. Deze heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe trend: ‘glamleisure’. Van Valentino en Versace tot Balenciaga en Gucci, de grootste ontwerpers maken de kleding die je normaal gesproken op het sportveld, in de sportschool of in de studio zou dragen, tot stijlvolle outfits. De eigenschappen van klassieke sportkleren worden op een slimme manier overgezet in luxe materialen, hippe kleuren en textuurpatronen, wat een gevoel geeft van nonchalante luxe. Of het nu een aprês-ski jumpsuit is, een sporttrui gemaakt van sexy vlechtwerk, of een versierde sweater, je kunt nu genieten van het comfort van je sportkleding, waar je ook naartoe gaat.

Het begon allemaal met yoga

De ‘glamleisure’ trend is begonnen dankzij de populariteit van yoga. Ontwerpers die met elkaar streden voor een aandeel in de groeiende yogabroekenmarkt, creëerden kledingstukken die er té stijlvol uitzagen om alleen in de studio te dragen. Toen het eenmaal acceptabel werd om in yogabroeken rond te lopen op straat, was het slechts een kwestie van tijd voor andere soorten sportkleding hun intrede in de dagelijkse mode maakten. Tanktops, joggingsbroeken, sportbh’s, sweaters en windjacks hebben allemaal artistieke make-overs ondergaan. Van basketbal en atletiek tot surfen en skiën, je ziet de ‘glamleisure’ nu terug in kledingstukken van iedere vorm van sport.

Stijlvolle koplopers

Rondreizende beroemdheden waren de eersten die hun voordeel haalden uit de combinatie van comfort en stijl. Zo zijn zij trainingspakken gaan dragen als vrijetijdskleding tijdens lange vluchten. Modeblogs staan vol met paparazzifoto’s waarin te zijn is hoe rijke en beroemde mensen door vliegvelden lopen in hun modieuze trainingsbroeken en -jassen. Om bij deze stijl van het sporten te blijven, dragen veel beroemdheden ook crop tops, om hun buikspieren goed te kunnen laten zien. Een aanwezige jas, een designer zonnebril en een paar witte sneakers is alles wat je verder nodig hebt om dit ‘glamleisure’ wereldreiziger-uiterlijk te rocken.

Glamleisure die niet in jouw kast mag ontbreken

Naast trainingsbroeken met de karakteristieke strepen aan de zijkant, zijn er andere sportieve kledingstukken die dit jaar helemaal in worden. Dit gaat van basketbaltruien tot sportbh’s. Hier zijn een aantal van de kledingstukken die dit jaar de meeste aandacht krijgen:

Glanzende joggingbroeken. Een metallic afwerking aan een trainingsbroek, zorgt er gelijk voor dat hij er stijlvol uitziet. Een joggingbroek gemaakt van een glanzende stof, zoals zijde of satijn, heeft hetzelfde effect. Volg het voorbeeld van de stijlvolle Rihanna en combineer deze broek met een grafisch T-shirt, of gooi juist alles in de strijd met een sexy crop top en een paar torenhoge hakken.

Luxe Leggings. Verbeter jouw dagelijkse legging met een ontwerp waardoor het er verfijnd uit gaat zien. Denk bijvoorbeeld aan logo’s van de ontwerpers, structurele opdrukken, verrassende patronen, en luxe materialen. Een paar van zwart leer is nog steeds het meest in de mode. Dit is misschien niet de meest praktische oplossing voor in de sportschool, maar de leggings zijn perfect voor stijlvolle avondjes uit.

Elegante loungekleding. Glamleisure biedt ook elegante opties die je thuis kunt dragen. Een trainingspak van kasjmier bijvoorbeeld, die jou hult in knus comfort, terwijl je juist een trendy uiterlijk uitstraalt. Ook een jumpsuit van merinowol houdt jou heerlijk warm na een dag ploeteren door straten vol met sneeuw.

Verfraaide capuchontruien. Laat zien hoe modebewust jij bent, met een capuchontrui met extra details die de aandacht trekken. Wat zorgt ervoor dat jouw trui anders is dan de rest? Kies voor de truien met kant, touwtjes en strikken, opgenaaid op de mouwen. Modebewuste mensen houden hun ogen open voor dit soort details.

Stijltips voor glamleisure

Houd je sociale agenda in je achterhoofd als je aan het winkelen bent voor glamleisure. Kies voor kledingstukken die je kunt dragen in elke situatie waar je er stijlvol uit wilt zien, zonder dat je je comfort hoeft op te geven. Houd hierbij ook je kleurkeuzes in gedachten. Vermijd combinaties van primaire kleuren die je eruit laten zien alsof je net uit het stadion komt. De trendy, stijlvolle kleuren voor alledaagse sportkleding, zijn millenniumroze, neutraal grijs en geelbruin.

Breng je straatstijl naar een nieuw niveau, door leggings te dragen met een patroon over het gehele stuk. Combineer met een bijpassende trui in dezelfde kleur, voor een snelle en gemakkelijke outfit. Bij formele gelegenheden kun je een luxe joggingbroek dragen, gecombineerd met een fluweel jack om er tiptop uit te zien. Kies voor een op maat gemaakt paar, en maak je outfit af met een paar sandalen met hakken. Pas deze trend aan op jouw persoonlijke stijl, en jouw glamleisure kleding zal jou er stijlvol uit laten zien bij elke gelegenheid.