Goede voornemens voor het nieuwe modejaar.

Je smaak, je levensstijl en de inhoud van je kast kunnen een heleboel veranderingen ondergaan in een jaar, daarom is januari het perfecte moment om je kijk op mode te herzien. Met een frisse start kun je je garderobe aanpassen aan je persoonlijke stijlontwikkeling. Als je nu een paar eenvoudige maatregelen neemt, kun je straks ieder kledingprobleem tackelen. En je zult er waarschijnlijk nog lol in hebben ook. De volgende tips zullen je helpen om 2017 je meest modieuze jaar ooit te maken.

Kam je kledingkast uit

Als je kast eerder een tijdmachine is dan een weerspiegeling van je huidige smaak, maak dan werk van het herinrichten van de kastruimte zodat je makkelijk bij de kleren kunt die je ook echt draagt. Verkoop kleren die je niet meer wil of schenk ze aan een goed doel. Het opruimen is even een gedoe, maar dat weegt ruimschoots op tegen het gemak te kunnen vinden wat je nodig hebt op het moment dat je het nodig hebt. Kledingstukken die uit de mode zijn maar die je toch niet wil wegdoen berg je ergens anders op. Maak van je kledingkast de functionele ruimte die het hoort te zijn.

Koop alleen het beste

Kleding die nooit uit de mode raakt is een goede investering, zelfs als je ervoor moet sparen. Maak 2017 tot het jaar waarin je eindelijk die tijdloze klassiekers koopt die je altijd al hebt willen dragen. Of het nu een ontwerperstas is, een suêde jasje of een kasjmieren trui, kies kwaliteitskleding die nog vele jaren modieus zal blijven. Het is slim om wat meer te besteden aan functionele kleding die je warm houdt zoals een gevoerde jas of een paar stevige leren laarzen. Op de lange termijn spaar je meer geld uit als je niet steeds kledingstukken hoeft te vervangen.

Leg een voorraadje basiskledingstukken aan

Met voldoende basisstukken kun je er zeker van zijn dat je voor iedere gelegenheid passende kleding hebt. Als je moet haasten om op tijd te zijn, is het laatste dat je kunt gebruiken een vlek op het witte overhemd dat je wilde dragen, of een scheur in je favoriete zwarte jurkje. Een van de beste dingen van basiskledingstukken is dat ze niet duur hoeven te zijn, wat ze tot een geweldige aankoop maakt als je weinig geld hebt maar toch graag iets nieuws wil. Idealiter zou elke garderobe een nette blazer, een strak rokje, een smetteloos wit T-shirt, een V-halstrui en een klassieke spijkerbroek moeten bevatten.

Denk aan accessoires

Als je er goed verzorgd en modieus wil blijven uitzien, bieden accessoires een voordelige uitkomst. Tassen van een hip model, sjaaltjes met eigentijdse patronen en goedkope sieraden in trendy kleuren maken iedere outfit in een oogwenk modieus zonder een aanslag op je portemonnee te doen. Duurdere accessoires zoals merkentassen of ontwerpersschoenen zijn ideaal als je een nieuwe look wil proberen zonder je gehele garderobe te vervangen. Ze zijn perfect als je de aandacht wil trekken met je outfit.

Vier je Nieuwe Zelf

Je zelfvertrouwen neemt toe als je kleren draagt die jouw groeiende persoonlijkheid tot uitdrukking brengen, maar meestal moet je even uitproberen welke look het beste bij je past. Wees niet bang om wat nieuws te proberen in je zoektocht naar de juiste stijl. Let op patronen, texturen, kleuren en vormen die je aandacht trekken. Laat je bij je aankopen leiden door de natuurlijke aantrekkingskracht die specifieke kledingstukken op je hebben. De beste voornemens voor het nieuwe modejaar zijn die waarmee je jouw unieke, persoonlijke smaak en gevoel voor stijl kunt delen met de wereld.