Grafisch zwart en wit.

Van zebrastrepen en schaakbordprints tot vrije vormen, er valt niet te ontkennen dat een van de heetste trends in prints dit jaar wederom het chique zwart en wit is. De complementaire kleurencombinatie was te zien tijdens de meeste herfst/winter modeshows en speelde een prominente rol in de collectie van ontwerpers als St. Laurent, Louis Vuitton, Valentino en Victoria Beckham. Voor iedereen die op zoek is naar mode zonder gedoe, de trendy zwart-witte patronen bieden je een eenvoudige manier om er goed verzorgd en stijlvol uit te zien, waar je ook heen gaat.

Zwart-witte basics

Of het nu gaat om een gestreepte blouse waarvan je weet dat het je werkkleding naar en hoger niveau tilt of een polkadot jurk waarop je kan rekenen om je humeur op te vrolijken, nu is de perfecte tijd om zwart-witte basics in te slaan. Alhoewel de kleurencombinatie met een hoog contrast altijd een favoriet is kun je in de grote collectie van dit jaar zeker jouw ideale item vinden. Kijk naast de klassieke stukken als gestreepte button-down shirts, pied-de-poule kokerrokken en leggings met een patroon ook naar zwart-witte accessoires. Zebrapatronen zijn vooral trendy dit jaar. Een sjaal met dierenprint, handtas of een paar booties kan iedere outfit direct versterken.

De Rorschach test

Hoewel het assortiment aan prints dit jaar een grote verscheidenheid aan geometrische ontwerpen bevat, van diamantvormen tot ruitjes, zijn het de abstracte patronen die bijzonder fris en nieuw voelen. Deze wilde Rorschach-stijl prints vallen zeker op, wat ze de perfecte keus maakt als je de aandacht naar een trendy paar leggings met hoge taille wilt leiden, zoals de stijlen die door Isabel Marant of Missoni worden aangeboden. Louis Vuitton gebruikte het in outfit om een mini-jurk met trendzettende gepofte mouwen te laten zien, en creëerde zo een tiptop ontwerp dat de Rorschach test is stijl doorstaat.

In het hier en nu

Zwart-witte patronen zien er altijd eigentijds uit, zelfs als ze gebruikt worden in retro-ontwerpen. De contrasterende kleuren zorgen ervoor dat je eenvoudig de trendy zeventigerjaren, tachtigerjaren of victoriaanse stijlen kun dragen zonder dat het eruit ziet alsof je een kostuum draagt. Hoe groter en gedurfder het patroon, hoe moderner het ontwerp aandoet. Voor een look van dit moment kun je inspiratie nemen van Valentino en patronen met grote ruitjes en strepen kiezen, of kijk naar Dior en Victoria Beckham voor dikke strepen met diagonale golven.

Of je nu zebraprint accessoires draagt om een kleurrijke outfit sterker te maken of dat je het zwart-witte pallet volledig omarmd, geniet van de collectie zwart-witte grafische patronen van dit jaar.