Grijstinten.

Ontwerpers geven de kleur grijs speciale aandacht in het herfst/winterseizoen door de bekende tint te doordringen met een fris gevoel van levendigheid en visuele interesse. Alle tinten van de kleur zijn goed vertegenwoordigd. Het pallet varieert dit jaar van rokerig houtskool tot bijna kleurloos, zoals te zien in de zachte jas van Stella McCartney met zijn subtiele grijs-op-wit patroon. Of het nu gaat om een power suit om je carriêre vooruit te helpen of om een chique casual outfit om te relaxen als je vrij bent, er zijn genoeg redenen om voor de kleur grijs te kiezen in je garderobe dit seizoen.

Materiaal is belangrijk

Van Helmut Lang’s glanzend grijze jurk met transparante inzetstukken tot Max Mara's tweed schoudermantel in verschillende grijstinten, textuele interpretaties worden veel toegepast bij het vooruitstrevende gebruik van grijs dit seizoen. Er is iets met deze neutrale kleur die de kwaliteit van het materiaal voorop zet, dus wil je investeren in kledingstukken die eruit springen. Gebruik de texturele kant van grijs in je voordeel. Investeer in een grijze wollen jas of blazer van topkwaliteit om je gevoel van zelfvertrouwen te etaleren. Laat je smaak voor stijl zien met een verfijnde grijze zijden jurk. Geeft je geld uit aan een zachte grijze kasjmier trui voor een modieuze look die uitnodigt tot knuffelen.

Ga monochromatisch

Weinig kleuren zijn meer geschikt om van top tot teen te dragen dan grijs. De tinten van de kleur botsen zelden, wat het eenvoudig maakt om snel een monochromatisch ensemble samen te stellen. Een volledig grijze outfit kan je er langer en dunner uit laten zien, dus het is ook een flatterende stijl om te dragen. Het is ook de perfecte manier om een belangrijk kledingstuk te tonen, zoals een grijs lederen bomberjas of gedessineerde kousen. Voor het beste effect laat je dat kledingstuk de show stelen en pas je de andere stukken in je monochromatische look aan om een bijrol te vervullen.

Druk jezelf uit!

De kleur grijs is goed als achtergrond te gebruiken voor trendy stukken die je persoonlijkheid en individuele smaak laten zien. Of het nu gaat om een neon riem of een felle sjaal met een patroon, grijs is de ideale tint om te dragen met kleurrijke accessoires. Zelfs de meest radicale trends van dit jaar, van schoenen met een vachtje en dijhoge laarzen tot lange handschoenen en coltruien, werken prachtig wanneer ze gedragen worden met de kleur grijs. Voor het herfst/winterseizoen bieden neutrale grijstinten eindeloze mogelijkheden om je gevoel uit te drukken en je unieke gevoel voor stijl over te brengen.