Haute Denim.

Na een aantal seizoenen met gescheurde, kapotte en gerafelde stijlen, neemt de alledaagse spijkerstof dit jaar weer een stapje terug, terwijl de nettere modellen weer op de voorgrond komen. Style-spotters noemen deze nieuwe trend “haute denim”, een term die de formelere stijl perfect beschrijft. Of het nu een designer spijkerbroek of een chic spijkerjurkje is, het gaat allemaal om het opwaarderen van de functionele spijkerstof in een kledingstuk dat jouw chique modegevoel uitstraalt. Hier zijn een paar van de meest hippe haute denim ontwerpen van dit jaar, en een aantal tips om deze te combineren in een outfit.

Donker Indigo Denim

Van vervaagd blauw tot diepzwart tot zachte pasteltinten, je hebt vele keuzes als het gaat om hippe spijkerstofkleuren. Er zijn echter maar een paar tinten die de haute-stijl beter over kunnen brengen dan donker indigo spijkerstof. De klassieke kleur heeft een fris, helder uiterlijk dat het perfect maakt voor gestructureerde en op maat gemaakte ontwerpen. Een prachtig afgesneden indigo broek met een bijpassend jasje ziet er strak en verfijnd uit, vooral als het wordt gedragen met een felgekleurde top en een paar designer hakken. Verdien extra stijlpunten door het jasje helemaal dicht te knopen, voor een extra chique afwerking.

Klassieke spijkerbroek met hoge taille

Voor een ware haute denim stijl, ruil je nonchalante heupbroeken en losse tailles in voor een spijkerbroek met een hoge taille. Deze originele stijl van een spijkerbroek is duidelijk afgesneden, waardoor je hem gemakkelijk kunt toepassen in haute denim outfits. Draag ze met een kasjmieren trui voor een luxe look, of met een schouderloze top voor zorgeloze nachten uit. Dankzij slimme kleermakerij passen de hedendaagse hoge broeken ook beter. Van skinnies die aansluiten bij je pasvorm tot ontwerpen met wijde pijpen en tot afgesneden ontwerpen, je zal een spijkerbroek met een hoge taille vinden om aan te sluiten bij jouw unieke figuur.

Chique spijkerjurken

Het veranderen van spijkerstof tot een hoogwaardig materiaal, heeft geleid tot een overvloed van stijlvolle spijkerjurken van ontwerpers over de hele wereld. Van T-shirtjurken en uniforms tot losse en gestroomlijnde jurken, het merendeel van de ontwerpen zijn kort en lieflijk. Mouwloze spijkerjurken bieden de grootste veelzijdigheid. Je kunt ze op zichzelf dragen, of combineren met je favoriete blouses en sweaters. De meest hippe stijlen bevatten korte spijkerjurken met ristsen en knopen, van de halslijn tot de zoom.

Deftige spijkerjasjes

Het is geen verrassing dat de opkomst van haute denim heeft geresulteerd in een breder aanbod van spijkerjasjes dan ooit tevoren. Van frisse variaties op de originele blauwe spijkerjas tot nieuwe, lange ontwerpen, er zijn opties in overvloed. De langere spijkerjassen zijn perfect om te combineren met jurken, voor wanneer je de haute denim-stijl wilt overbrengen. Voor een stijl van dit moment, kies je voor een heuplange jas met een nepbonten kraag in een onverwachte kleur, zoals robijnrood. Een andere modieuze stijl is een mantel-achtige spijkerjas die je om je middel kunt dichtknopen.

Kunstige versieringen

Verwacht om accenten te zien, zoals borduursels, afbeeldingen en applicaties, op een grotere schaal dan in voorgaande seizoenen. De festivalachtige versieringen die in de afgelopen jaren populair zijn geworden, maken nu plaats voor versieringen die zijn ontworpen om de haute denim-kleding naar een verhoogde klasse te brengen. De opties variëren van borduursels afgewerkt met kristallen, edelstenen en juwelen tot abstracte applicaties met Art Deco-bloemen en krullen. Ook vind je spijkerstof in combinatie met andere materialen, waaronder doorzichtige stoffen bedekt met pailletten.

Modebewuste variaties

In zijn natuurlijke staat heeft spijkerstof een stijfheid die zich uitstekend leent voor gestructureerde ontwerpen. Of het nu een jack met pofschouders is of een jurk met gevouwen lagen materiaal, couture ontwerpers halen hun voordeel uit deze structurele kwaliteit om avant-garde afwerkingen en frisse omlijningen te verwerken. De resultaten zijn ontwerpen voor op de rode loper, die haute denim naar een heel nieuw niveau tillen. Met zoveel creativiteit die in de ontwerpen van dit jaar worden getoond, is er geen twijfel dat de evolutie van de spijkerstof zal doorzetten, als inspiratie voor nieuwe variaties van alledaagse en formele kleding voor de toekomstige generaties.