Herenkleding voor de feestdagen.

Als geen ander seizoen van het jaar geven de feestdagen de mogelijkheid om los te breken van je dagelijkse werkkleding en je persoonlijke stijl te tonen. Dat betekent niet dat het een goed idee is om op een feestje van je werk te verschijnen in een over-de-top kersttrui met elfenschoenen. Je maakt de beste indruk als je je kleding aanpast aan de gelegenheid. Of je nu een informele bijeenkomst of een formeel feestje bezoekt, deze tips kunnen je helpen om je persoonlijkheid te tonen en tegelijk de laatste trends te volgen.

Modieuze formele kleding

Uitnodigingen voor feestjes met de woorden „black tie” gedrukt zijn duidelijk formeel van aard. Traditioneel betekent deze dress code dat mannen een smoking moeten dragen, maar gedurende de feestdagen is het dragen van een fluwelen colbertje in plaats van een smoking een goed alternatief. De rijke stof geeft de luxe uitstraling die je wilt voor een formele gelegenheid en geeft je de mogelijkheid om je gevoel voor mode te laten zien. Een wollen broek met mooie pasvorm kan ook een smokingbroek vervangen, mits de bekende uitstraling van een smoking met een fris wit overhemd en vlinderdas gehandhaafd blijft.

Als je een smoking draagt, dan wil je de traditionele buikband misschien vervangen voor een feestelijk zijden vest, dit geeft je de mogelijkheid om mee te doen met de feestdagenmode zonder de regels te breken. Als een vest niet bij jouw stijl past, laat jezelf dan zien in een net overhemd met geplooide voorkant, trendy manchetknopen en een fantasierijk pochet.

Laat kleur zien bij semiformele gelegenheden

„Black tie optioneel” uitnodigingen zijn er voor zowel formele als semiformele gelegenheden, waar het goed is om een pak in plaats van een smoking naar toe te dragen. Donkere pakken zijn de gebruikelijke kleding voor dit soort feestjes, maar wederom kun je de grenzen van deze stijl gedurende de feestdagen oprekken. Neem een voorbeeld aan Benedict Cumberbatch en probeer een rijke donkerrode kleur of volg het voorbeeld van David Beckham met een Ralph Lauren Black Label pak in donkerblauw. Als je brutaal en avontuurlijk ingesteld bent, kijk dan naar Prada voor contrasterende kleur inspiratie. Prada’s winter collectie bevat kleurrijke dassen en sjaals ontworpen om pakken op te fleuren met felle tegenstrijdige kleuren. Klassieke driedelige pakken kunnen ook heel goed werken voor de semiformele gelegenheden.

Direct van kantoor

Draag een standaard pak met een slanke, moderne snit, om je dagelijkse look in een te veranderen in een feestelijke avondoutfit. Na het werk kun je een geruit overhemd en een slim-fit sweater vest toevoegen. Maak de outfit af met een strikje of trendy Chelsea laarzen. Voor een meer formele uitstraling verwijder het sweater vest en vervang de das voor een onderscheidend pochet om je gevoel voor feestmode te etaleren.

Als het gaat om de kleur van een pak dat gemakkelijk van kantoor naar avond overgaat zijn grijs, donkerblauw en zwart geschikt voor bijna iedere gelegenheid. Als je niet dagelijks een pak naar het werk draagt, draag dan een klassiek gestreept of geruit overhemd dat je later kunt upgraden met een modieus jasje of colbert. Het dragen van een tweed colbertje is trendy en zorgt ervoor dat je er geweldig uitziet.

Feestelijk casual

In tegenstelling tot de dress codes „business casual” of „smart casual” die beelden oproepen van saaie kantoorborrels, zijn uitnodigingen met de term „feestelijk” bedoelt voor feestjes die leuk en relaxed zijn. Het is een uitnodiging om herenkleding te dragen die je gevoel voor plezier en je modesmaak laat zien. Maak een overhemd, das en vest minder formeel door een vestjas te dragen. Voeg een aandachtstrekker toe aan een casual pak met een das of pochet met een patroon. Accessoires geven je de kans om beetje opwinding in je feestkleding te stoppen, of het nu gaat om hippe sokken, een opvallend horloge of een helder rood paar handschoenen.

De feestdagen gaan vooral over het gezellig samenzijn met familie, vrienden en collega’s. Het is de beste tijd van het jaar om je gevoel voor plezier je kledingkeuze te laten bepalen. Mis niet de kans om je persoonlijkheid uit te drukken met een aantal van de heetste trends van dit seizoen, terwijl je de feestkleding afstemt op de gelegenheid.