Herfst en winter trends.

De mode verandert elk seizoen weer. Het ene jaar is de kleding lekker fleurig terwijl het kleurenschema het andere jaar juist ingetogen is. Ook worden oude trends nieuw leven ingeblazen en aangepast aan de huidige tijd. Dit zijn de leukste trends voor de komende herfst- en wintermaanden!

De sixties

De jaren '60 blijven een grote inspiratiebron voor modeontwerpers. De vrolijke prints pasten perfect in het flower power tijdperk van de sixties. De lieflijke bloemenprints en andere kleurrijke patronen worden de komende seizoenen weer in jurkjes, rokken en blouses verwerkt. Het patroon op zichzelf stemt je al vrolijk. Maar kies je voor een opvallende kleur dan maak je helemaal een statement. Naast deze leuke prints is ook de minirok weer volop terug in het straatbeeld. Dit rokje is door model Twiggy wereldberoemd gemaakt en het is nog altijd erg populair. In dit korte model komen je benen mooi uit en creëer je op een eenvoudige manier een zeer vrouwelijke look. Hetzelfde effect bereik je met de mini trapeze jurkjes. Deze kledingstijl brengt je even terug in het verleden en toch ben je helemaal trendy.

Comfortabele breisels

Er zijn van die modetrends die niet alleen leuk zijn om te zien maar ook erg fijn zijn om te dragen. Hoe prettig is het dat dit seizoen de wool knits weer mogen? Grof gebreide vesten en zachte truien horen helemaal bij deze frisse jaargetijden. Dit jaar zie je vooral veel neutrale kleuren terugkomen in de collecties. Beige, bruine en zwarte breisels domineerden de catwalks. Met een mooi beige vest of een zwarte trui is het niet moeilijk om je altijd en overal comfortabel te voelen. Want door het neutrale kleurgebruik kun je er eindeloos mee combineren. Zo krijg je bijna zin in de koude dagen!

Oversized kleding

Op het moment dat oversized kleding uit de jaren ’80 uit de mode raakte, keken velen toch wat beschaamd naar de foto’s uit deze tijd. Maar oversized items van het seizoen 2014/2015 hebben weinig meer te maken met de vormloze kleding uit het verleden. De oversized truien, mantels en lange jassen hebben een mooie snit gekregen waardoor je een moderne look creëert. Hoewel je natuurlijk gezien mag worden, heeft de oversized trend een groot voordeel. Door het grote silhouet kun je namelijk gemakkelijk die delen van je lichaam verbergen waar je onzeker over bent. Dat is toch een modetrend om van te houden?

Het vrouwenpak

Wil je er netjes en trendy uitzien tijdens werkdag op kantoor? Of heb je een belangrijk sollicitatiegesprek waarbij je een perfecte indruk wilt maken? Vergeet het oude, vertrouwde mantelpakje en kies eens voor een modern alternatief: het vrouwenpak. Het zijn de mannelijke invloeden die dit pak zo uniek maken. Grote blazers en klassieke broeken lijken zo op het eerste gezicht uit de mannencollectie te komen. Maar door de subtiele belijning zie je er wel degelijk vrouwelijk uit. Om een eigen draai te geven aan je outfit kun je ook voor een broekpak gaan. Dit draagt heerlijk comfortabel en je bent meteen klaar om zaken te doen.

Nepbont

Op de koudste plekken ter wereld dragen de inwoners volop bont om zichzelf warm te houden. Voor dat echte winterse gevoel zie je in de nieuwe collecties veel nepbont terugkomen. Soms zijn het subtiele kragen en sierranden maar ook complete jassen van nepbont zijn dit jaar weer in de mode. Daarbij hoef je je niet te beperken tot natuurlijke kleuren. Nepbont bestaat in allerlei kleuren en patronen. Durf op te vallen met vrolijk blauw of kies voor een grappige dierenprint. Met nepbont kun je echt alle kanten op!

Kleine Schotse ruit en blokpatronen

De Schotse ruit wordt al lang niet meer geassocieerd met de traditionele kilt. Het klassieke patroon is namelijk niet meer weg te denken uit het modebeeld. Ook dit jaar mag je hiermee gezien worden. Je komt het in een subtiele vorm tegen in sjaals en mutsen. Dit zorgt voor een speels effect bij een effen winterjas. Wil je graag wat meer opvallen? Kies dan voor een sweater met grote blokpatronen of in een vrolijke kleur. Zo geef je de klassieke ruit een moderne twist. Wie durft nu nog te zeggen dat ruitjes saai zijn?