Herfstbloemen.

Herfstprints zijn vaak versierd met de veranderende kleuren van bladeren, maar als het gaat om herfstbloemen dan zijn het de koelere kleuren uit het spectrum die het meest populair zijn. Zelfs ontwerpers als Marchesa en Dolce & Gabanna, die vaak heldere gekleurde bloemen gebruiken, tonen hun bloemen tegen pikzwarte achtergronden. Er is een stemmige sfeer aan de collectie van herfstbloemenprints dit jaar, een die iedereen de kans geeft om nieuwe spannende elementen toe te voegen aan de herfst/wintergarderobe.

Vrouwelijk en mystiek

Ontwerpen die vrouwelijkheid uitstralen zijn altijd welkom in het herfst- en winterseizoen, en niets brengt je flirterige kant sneller naar voren dan een delicaat bloemenpatroon. Draag een prachtige bloemenjurk naar een feest, en je bent er zeker van dat je opvalt tegen de in dit seizoen veel geziene effen jurken. Draag je wintersweater en trendy coltrui op een zijden rok met bloemenprint of een broek bedekt met bloemen. Toon je vrouwelijke kant op kantoor met een chique blazer met bloemen in een zwart-wit print. Herfstbloemen geven je de perfecte mogelijkheid om een vleugje romantiek toe te voegen aan je dagelijkse kleding.

Trendsettende bloemenapplicaties

Stoffen met textuur voegen visuele aantrekkingskracht toe aan iedere outfit, wat kan verklaren dat een aantal ontwerpers dit jaar kiezen voor appliqueertechnieken om textuur toe te voegen aan hun bloemencreaties. Van volledig bedekte prints tot strategisch geplaatste bloemen op schoenen en handtassen, je kunt bloemenapplicaties vinden op een brede range van kleding en accessoires voor de koude seizoenen. Enkele van de meest aantrekkelijke ontwerpen met applicaties focussen op de halslijn. Bloesen en jurken met een boeket van 3D bloemen rond de schouders en nek flatteren het gezicht en laten je er fris en gezond uitzien.

Een tuin met lekkernijen

Van de trendy pastel-op-zwart ontwerpen tot chique monochromatische prints in tinten van dezelfde kleur, het assortiment van bloemenpatronen bevat iets dat past bij iedere smaak en stijl. Als je een bloemenpatroon met andere items wilt combineren dan kun je het kledingstuk met bloemen de aandacht laten trekken en de andere kleding en accessoires een bijrol geven. Als alternatief kun je een ingetogen bloempatroon kiezen, bijvoorbeeld een rok of broek, dit combineren met je favoriete bovenkleding, en de look opfleuren met een opvallende handtas of paar trendy laarzen.

Of het nu gaat om een designerjurk bedekt met rozen in volle bloei of een simpele sjaal met bloemenprint, de collectie van herfstbloemen is dit jaar zo mooi dat je meerdere items in je herfst- en wintergarderobe wilt opnemen.