Hoe draag je de militaire stijl?.

De militaire stijl is helemaal terug in de mode dit jaar, zowel in traditionele outfits als in hippe varianten. Dat is geweldig nieuws voor elke vrouw die houdt van gesofisticeerde kleding waarin ze haar mannetje kan staan. Deze hippe soldatentrend zorgt ervoor dat je vol vertrouwen de dag tegemoet gaat, in de wetenschap dat je klaar bent voor elke mogelijke uitdaging. Als het op legergeïnspireerde kleding aankomt, dan is less wel degelijk more. Het geheim om deze stijl met klasse te dragen zit in het kiezen van enkele basisstukken die je kan combineren met chique burgerkleding die je al in je kast hebt hangen.

Een ode aan de klassiekers

De klassieke collectie van dit jaar brengt een ode aan de militaire stijl zonder te overdrijven. Ontwerpers hebben basiselementen uit de traditionele militaire stijl, zoals horizontale strepen en grote knopen, verwerkt tot een modieus resultaat. Chique voorbeelden vind je bijvoorbeeld bij Burberry’s donkerblauwe jassen afgewerkt met rode naden, Y/PROJECTs rood-zwartgestreepte matrozentruien en de slungelige camouflagebroeken van James Jeans.

Deze nieuwe versies van oude klassiekers zijn erg veelzijdig wanneer je een outfit wil samenstellen. Je kan de militaire stijl nog meer in de verf zetten door een cargobroek te combineren met bijhorende accessoires, zoals combat boots. Bedenk een hippe look door je Bretonse trui te combineren met contrasterende patronen en onverwachte stoffen, zoals kant. Verander een klassieke caban in kantoorkleding door hem te dragen met bijpassende broek en stijlvolle hakken.

Schip ahoi!

De marinestijl is dit jaar een van de populairste militaire modeverschijnselen, met witte, gebreide jurken met kunstig geplaatste strepen en matrozenbloesjes met versierde achterstukken. Het topmodel Gigi Hadid krijgt veel lof voor de zeemachtgeïnspireerde trends dit jaar. De capsulecollectie die ze samen met Tommy Hilfiger creëerde bevat nonchalante kledingstukken met subtiele verwijzingen naar de marine en is een perfect voorbeeld van de elegantie van zeemachtmode.

Volg Gigi’s modevoorbeeld en ga op zoek naar thematische marinekleding die je kan dragen in combinatie met kledingstukken uit je kast, zoals een hooggetailleerde broek met contrasterende knopen, een gestreepte rolkraagtrui, of een blauwe Griekse visserspet. Eenvoudige witte t-shirts met marinesymbolen zoals ankers of bloesjes met matrozenkragen voegen een toets van authenticiteit toe aan de outfit.

Militaire bescherming

Militaire jassen, of het nu een donkerblauwe caban of een bomber jacket is, zijn altijd een geweldige keuze voor actieve modeliefhebbers. Ze worden gewaardeerd vanwege hun vakkundige afwerking en vormgegoten ontwerp, en ze bieden je een verrassend vrouwelijke manier om het weer te trotseren. Dit seizoen zal je een groot aanbod van opties vinden, van traditionele dubbelgeknoopte jassen tot opvallende ontwerpen met versieringen zoals gouden knopen, borduurwerk of bont. Je hebt bovendien een ruime keuze uit snits, lengtes en modellen in de collectie militaire jassen dit jaar.

Pronk met je figuur in een aansluitende, donkerblauwe, lange jas die elke ronding accentueert. Maak een modern statement met een wikkeljas met extra wijde bontmouwen. Loop in de kijker met een lichte kaki bomber jack in combinatie met versleten jeans en suêde schoenen voor een nonchalante look. De uitgebreide collectie van legergeïnspireerde mode die dit jaar beschikbaar is, zorgt ervoor dat je gewapend bent om elke uitdaging in stijl aan te gaan.