Hoe draag je een midi rok.

Van dansende lagen chiffon tot heldere A-lijn vormen en slanke kokerrok ontwerpen, midi rokken zijn al een aantal seizoenen een trendy en modieuze keuze. Ooit bekeken als een voorbijgaande trend is de midi getransformeerd in een item voor de basisgarderobe, een must-have rok die je aan kunt passen voor bijna iedere gelegenheid. Als het gaat om het samenstellen van een outfit dan valt het niet te ontkennen dat de langere lengte en het gewaagde silhouet van de rok een aantal modieuze uitdagingen meebrengt. Wat je draagt met je midi is net zo belangrijk als het kiezen van een ontwerp dat past bij je gevoel over mode. De volgende stijltips kunnen ervoor zorgen dat je de over-de-knie look precies goed krijgt.

Modieuze flair

De midi stijlen die de meeste aandacht krijgen deze lente / zomer zijn rokken die gelijkelijk uitlopen van de taille tot de zoom. De klassieke flared stijl heeft een vrouwelijke elegantie, ideaal als je jezelf vrouwelijk en ingetogen voelt. Het is ook verrassend veelzijdig. Je kunt de flirtfactor verhogen door het te dragen met een cropped wollen truitje en chique hoge hakken of de look verharden met een lederen bomber jas, een clutch met studs en opvallende booties. Kies voor het kantoor een flared midi rok met wat structuur en draag het met nette blazer of een gebreid vest.

Trendy prints en texturen

De midi rokken zijn dit seizoen niet alleen verkrijgbaar in iedere kleur van de regenboog, maar ook in een brede selectie van patronen en materialen. Van romantische A-lijnen die gemaakt zijn van kant en chiffon tot straatlooks in leer en denim, de collecties van dit jaar maken het eenvoudig om een midi te vinden die past bij je persoonlijke smaak voor perfectie. Helder gekleurde strepen, mooie bloemen en zwart-met-witte grafische prints zijn de populairste trendy patronen. Stoffen variëren van tastbaar tweed en suêde tot plooien gemaakt met zachte, lichte stoffen.

Flatteer je figuur

Hou je unieke lichaamsvorm in gedachte als je een midi stijl, materiaal, kleur en patroon kiest. Midi rokken met zeemeermin sneden of gegolfde zomen helpen een kleine bouw te verlengen terwijl gedurfde kleurstijlen die de taille accentueren perfect zijn voor langere en slankere figuren. Wat je lichaamsvorm ook is, gebruik andere kledingstukken en accessoires om de look te balanceren. Als je bijvoorbeeld kiest voor een midi met een polka dot patroon of bloemenprint kies dan neutrale accenten die niet om aandacht concurreren. Te veel visuele afleiding kan een zwaar gevoel aan de look geven.

Finishing touches

Een gevoel van balans en proportie is belangrijk bij het dragen van een midi rok, dus wil je de schoenen, overige kleding en accessoires verstandig kiezen. Stem voor een gepolijste look handtassen, sjaals en sieraden af op de kleur of het patroon van de rok. Kies je schoenen ook voorzichtig. Hoge hakken met riempjes of booties met een puntige teen flatteren de benen meer dan grove ronde stijlen. Laarzen tot de knie zijn aan de andere kant perfect als je er slanker uit wilt zien. Draag ze met een sweater, blazer of jas die valt tot onder de heupen voor een gestroomlijnde look.

Geniet ervan

Een van de beste kenmerken van midi rokken is de manier waarop ze nieuwe mogelijkheden openen om je persoonlijke expressie te uiten. Het maakt niet uit welk type midi rok je kiest, je kunt er zeker van zijn om frisse manieren te ontdekken om outfits samen te stellen die jouw unieke gevoel van stijl benadrukken. Weinig kledingstukken bieden je zoveel mogelijkheden om je creatieve ideeën te uiten, dus relax, heb plezier en geniet ervan!