Hoe je feestelijk te kleden voor de feestdagen?.

Of je je nu klaarmaakt voor een familiebijeenkomst, een winkeluitje of een kantoorfeestje, de feestdagen in december zijn leuker als je een feestelijke outfit draagt die bij het seizoen past. Met alle prachtige modekeuzes om dit jaar uit te kiezen kun je er zeker van zijn dat je kleding kunt vinden die je in een feestelijke stemming zullen brengen. En het beste aan dit alles is dat het niet nodig is om al je zuurverdiende spaargeld voor kado’s uit te geven om de juiste look voor elkaar te krijgen. Gebruik deze gids om de sleutelstukken te ontdekken die je voor elke feestelijke feestdagengelegenheid kunt gebruiken.

Feestdagen-feestjes

Van cocktailrecepties tot nachtbrakers, feestdagen-feestjes bieden je meerdere gelegenheden om trendy kleding te dragen waarmee je met je stijl kunt laten zien dat je wel van een feestje houdt. Voor sociale gelegenheden waar feestjurkjes de standaard zijn biedt de huidige mode onder andere flirterige stijlen onderjurken, figuuromhelsende kokerjurken en japonnen gelaagd in kant. Voor een jurk die de aandacht trekt kies je voor brutaal met een sprankelende jurk in zilver of goud.

Feestelijke apart te dragen items zijn dit jaar ook erg populair, vooral vanwege hun veelzijdigheid en hun ontspannen stijl. Combineer een opvallende metallic rok of glimmende bloes met iets wat je al in je kast hebt hangen. Til je kledingkast must-haves naar het volgende niveau met een nieuw stuk waar een fashion-forward trend in verwerkt is, zoals een top met een asymmetrische zoom of een jasje met een franjerige afwerking.

Een familie aangelegenheid

Samenkomsten rond de eettafel tijdens de feestdagen zijn een stuk leuker als je het gevoel hebt dat je je gepast voor de gelegenheid gekleedt hebt. Als je het liefst opgetrokken wenkbrauwen wilt voorkomen, dan is een klassieker zoals een cardigan-combinatie of een rok-en-bloes-setje altijd een succes. Om je eigen stijl in de outfit te verwerken kun je op zoek gaan naar stukken in trendy snit, vormen en pasvormen, zoals een bloes met een hoge halslijn, een extra grote trui of een broek met wijde pijpen. Als het op patronen aankomt is een subtiel sneeuwvlokdessin een goede manier om je modieus en feestelijk te voelen zonder over de top te gaan.

Buitensamenkomsten

Of je nu naar buiten gaat om kerstkado’s in te slaan of om met je vrienden te gaan lunchen bij een lokaal café, het is altijd leuk om je ook feestelijke te kleden voor alledaagse activiteiten, zowel binnen- als buitenshuis. Hou het gezellig met een muts, sjaal of tas met een afbeelding van je favoriete feestdagenpersonage. Als je van een subtielere stijl houdt, laat dan je feestdagenboodschap zien door middel van een rode rok of jasje.

Het kantoorfeest

Zelfs de meest zelfverzekerde fasionista kan het moeilijk vinden om de juiste outfit te kiezen om naar het feestdagenkantoorfeest te dragen. Tenzij je in de modewereld werkt is het je eerste prioriteit dat je outfit op maandag niet het onderwerp van gesprek is. Een kantoorfeestje is een gelegenheid waar ongepaste kleding daadwerkelijk de toekomst van je carriêre kan beïnvloeden.

De veilige optie is om voor een jurk te kiezen die in een formele vergaderzaal niet al te veel op zou vallen. Een Little Black Dress (LBD) is een ideale keuze. Met details zoals schouderuitsneden, doorschijnende zijpanelen en hoog uitgesneden splits is het makkelijk om in de collectie LBD’s van dit jaar wat kleermakersflair aan je kantoorfeestje-stijl toe te voegen. Van glitterhakken en tassen met pailletjes tot sierraden in kerst-thema, je kunt er altijd nog voor kiezen om je outfit de toepasselijke feestdagenlook te geven door middel van je accessoires.

Seizoensevenementen

Het feestdagenseizoen is gevuld met traditionele evenementen die je elk jaar opnieuw wilt bijwonen. Tijdens het stijlen van je kleding voor de jaarlijkse productie van de Notenkraker of voor een buurtfeest is praktische draagbaarheid vaak net zo belangrijk als stijl. Je zult waarschijnlijk een outfit aan willen trekken waarin je meerdere uren achter elkaar kunt staan of zitten. Gelukkig is het, dankzij de nadruk die de ontwerpers dit jaar op de draagbaarheid hebben gelegd, niet nodig om je comfort op te offeren om er feestelijk chic uit te zien. Van stijlvolle jumpsuits tot broeken met brede pijpen en gezellige coltruien, vele van de beste trends dit jaar zijn perfect voor het koud-weerseizoen.

Date-avonden

Of je nu het nieuwe jaar inluidt of een avondje uit gaat met die ene speciale persoon, het zal nooit uit de mode raken om je romantisch te kleden. Date-avonden tijdens het feestdagenseizoen zijn verblindend met kleding die glanst en glittert. Of je nu voor kort en bijdehand gaat of voor slank en chic, het is lastig om de aantrekkingskracht te negeren van een feestjurk die elke keer dat je je beweegt glanst in het licht. Als je liever voor iets zachters gaat, ga dan voor fluweel. Dit trendy materiaal van het jaar is verkrijgbaar in alles van romantische zwarte jurken tot sexy broekpakken in kerstrood en —groen.

Fijne feestdagen!