Hoe moet je op hoge hakken lopen.

Afgelopen jaar werd wereldwijd het meest Gegoogeld op beroemdheden als Caitlyn Jenner, Adele en Dakota Johnson, maar als het aankomt op populairste modevraag van het jaar staat 'Hoe moet ik op hoge hakken lopen?' bovenaan de lijst. Vrouwen zijn dol op de manier waarop hoge hakken hun benen slanker en mooier laten uitkomen, maar niemand wil onverwacht op straat vallen. Het voorkomen van pijn aan de voeten na een hele dag op hoge hakken is ook een grote zorg. De volgende tips kunnen behulpzaam zijn om de kunst van het lopen op hoge hakken onder de knie te krijgen.

De perfecte pasvorm

Het geheim van het comfortabel dragen van hoge hakken zit hem in het kiezen van schoenen die tot in de perfectie bij je voeten passen. Bij platte schoenen kom je wellicht nog weg als ze iets te groot of klein zijn, maar bij hoge hakken krijg je te maken met een groot aantal lichamelijke problemen als ze niet passen. Je wil geen schoenen die zo strak zijn dat ze je tenen al vanaf het moment dat je ze aantrekt afknellen en verdraaien. En te grote schoenen waar je hielen uitschieten zijn net zo problematisch. Neem de tijd om je voeten op te meten om zo de exacte maat en breedte te bepalen. Dit geeft jouw essentiële informatie bij het online winkelen.

Hoe hoog moet je gaan?

Of de hak nu sky-high is of van bescheiden hoogte, het zijn persoonlijke voorkeuren die beslissen. Als je geen ervaring heeft met het lopen op hakken is het zinvol om te beginnen met een lage hak om vervolgens steeds hogere te proberen. Voor beginners zijn dikke brede hakken aan te bevelen omdat ze je lichaamsgewicht gelijkmatiger verdelen dan dunne stiletto's. Je kunt ook extra hoogte winnen zonder comfort in te leveren door te kiezen voor voor platformzolen. Modellen met bandjes zijn behulpzaam bij het op de plaats houden van je voeten waardoor je aan vertrouwen wint als je op hoge hakken leert lopen.

Lopen


De meest voorkomende fout die vrouwen bij het dragen van hoge hakken maken is het lopen op de tenen. Het maakt niet uit hoe hoog de schoenen zijn; de hiel moet altijd voor de tenen de grond raken. De juiste houding maakt het makkelijker om de voet comfortabel van hiel tot teen af te rollen. Hoge hakken hebben de neiging om je gewicht over de bal van uw voeten te duwen. Het aanspannen van je buikspieren, het rechthouden je schouders, en losse heupen die je iets naar voren steken helpen om de juiste houding te vinden. Jouw manier van lopen telt ook. Bewaar die die grote passen voor je platte schoenen, sneakers en laarzen, maar voorkom ook geschuifel. Neem kleine stappen en begeleidt deze met je heupen; het zal je sierlijk laten bewegen op hoge hakken.

Aanpassen


Afhankelijk van de unieke vorm van je voeten kan het nodig zijn om wijzigingen aan je hoge schoenen aan te brengen teneinde ze comfortabel te kunnen dragen. Er is een verscheidenheid aan hulpstukken en inlegzolen beschikbaar om ervoor te zorgen dat de schoenen maatschoenen worden; van kussentjes die de hielpijn verlichten tot pads die u op de toppen van uw tenen kunt plaatsen om te voorkomen dat deze vooruitschuiven. Als u voetholte niet zo groot is kies dan voor een gebogen inlegstuk met een kuiltje voor de hiel om uw voeten te ondersteunen. Zelfs als je schoenen perfect passen kunnen zachte inlegzolen de impact op je knieën, heupen en rug verminderen. Anti-slip-pads op de zolen van de schoenen kunnen uitglijden en vallen voorkomen.

Het aanpassen van je workout kan ervoor zorgen dat je kunt gaan genieten van de flatteuze look van hoge hakken. De ontwikkeling van je belangrijkste spieren stroomlijnt je houding en zorgt voor minder druk op je knieën. Oefeningen die het evenwicht van je benen verbeteren en versterken zullen het ook gemakkelijker maken om op hoge hakken te lopen. Na een lange dag op hakken is het verstandig om stijve benen en voetspieren los te maken met kalme strekoefeningen. Het masseren van de zool van je voet door over een tennisbal te rollen helpt ook. Verzorg je lichaam en met een beetje oefening zul je binnenkort in style kunnen pronken op je hoge hakken.