Horlogetrends voor vrouwen.

Als het gaat om modieuze horloges voor vrouwen, komt de stijl meestal boven de functionaliteit. Hoewel het fijn is om de exacte tijd te weten met een enkele blik op je pols, is de manier waarop een vrouwenhorloge een outfit afmaakt de reden waarom ze zo populair zijn. Dit betekent niet dat vakkundigheid geen rol speelt. Van de binnenste werkingen tot de buitenste versieringen, een goed gemaakt horloge is een statussymbool dat de wereld laat zien dat je om kwaliteit geeft. Of je nu kiest voor een roségouden horloge dat straalt van de diamanten, of een trendy model dat je om je pols wikkelt, een modieus horloge maakt het je gemakkelijk om jouw stijl uit te drukken.

Roségoud

Het is geen wonder dat roségoud al seizoenen lang bovenaan de lijst van horlogetrends staat. De rozige kleur geeft een blos van warmte, zachtheid en vrouwelijkheid aan de hardwerkende stopwatch. Van de bevestigingen en de wijzerplaat tot de wijzers en de cijfers, de details zijn vaak zo gevormd om de glans van het glimmende metaal uit te lichten. Roségoud biedt ook de perfecte achtergrond voor stralende diamanten, wat verklaart waarom dit vaak het gekozen materiaal is voor luxueuze tijdstukken. Voor een minder sierlijke stijl kun je op zoek gaan naar strakke ontwerpen met sobere bandjes van fijn leer.

Marmer

Het tijdloze, klassieke uiterlijk van marmer maakt dit het ideale patroon voor vrouwenhorloges. Omdat het echte materiaal te zwaar is om aan de pols te dragen, bieden kunstige namaakontwerpen een mooi en betaalbaar alternatief. De hippe ontwerpen van dit jaar bestaan uit wijzerplaten met een marmerpatroon in een nette omlijning, wat je een luxe look geeft voor een betaalbare prijs. De beste horloges hebben simpel ontworpen voorkanten die het nep-marmeren materiaal goed uitlichten. Een smal bandje van roségoud laat je twee trends combineren in één horloge. De witte marmeren stijlen komen het meest voor, maar er zijn ook zwarte marmeren exemplaren verkrijgbaar.

Boyfriend

Wie zegt dat een vrouwenhorloge klein moet zijn? Een geleend-van-je-vriend-stijl verandert een alledaags horloge tot een accessoire waar je een statement mee kan maken. Trendy boyfriend-horloges komen in allerlei soorten en maten, maar ze delen allemaal een eigenschap: een oversized wijzerplaat die onmiddellijk in het oog springt. De grote voorkant biedt veel ruimte voor functies en eigenschappen, van lichtgevende wijzers en datumruitjes tot met diamanten bedekte ringen. Dit jaar kun je kiezen uit mannelijke en vrouwelijke ontwerpen. Of je nu kiest voor een groot tomboy-horloge of een smal design met minimale versieringen, je vindt boyfriend-horloges die bij iedere outfit zullen passen.

Skelet

Horloges die hun innerlijke werking laten zien, skelethorloges, zijn een groeiende trend in de vrouwenhorloges van dit jaar. Sommige bevatten een perfect gepositioneerd raampje dat je een inzicht geeft in de wieltjes en boutjes aan de binnenkant. Anderen hebben een transparante achterkant, die alle mechanismes vol laat zien. Als je de trend in zijn geheel neemt, kunnen skelethorloges bewijzen dat horloges prachtig kunnen zijn, zowel van buiten als vanbinnen. Om nog verder te spelen met de stijl, kies je voor een horloge met wijzerplaten met verschillende functies, zoals de dag van de week en de datum. Details als zilveren wijzers of geelkoperen uuraanwijzers passen bij de interne materialen die de horloges laten lopen.

Meerdere bandjes

Als horloges die ook dienen als modieuze juwelen meer jouw stijl zijn, dan zal de rage van de dubbele bandjes jou de modetrend geven die bij jou past. De chique designs met extra lange bandjes die je twee of drie keer om je pols kunt wikkelen, accentueren het armband-aspect van het horloge. Het materiaal en de kleur maken hierbij extra uit, omdat ze zeker de aandacht zullen trekken. Voor een luxueuze look kun je investeren in een metalen design, of een materiaal van hoge kwaliteit, zoals slangenhuid. Voor een speels alternatief op de trend, kies je voor bandjes in felle kleuren. Ook een hippe kleur, zoals millennium roze, is een goede keus.

Minimalistisch

Door de basiscomponenten van een goed gemaakt horloge extra uit te lichten, hebben minimalistische horloges een ondergewaardeerde stijl, die er jaar na jaar fris en modern uit blijft zien. Met hun fijne lijnen en strakke afwerkingen zien ze er met elke outfit goed uit. Minimalistische opties reiken van luxueuze horloges gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit, tot betaalbare horloges die gemaakt zijn om iedere dag te dragen. Sommige van de meest treffende ontwerpen halen de conventionele wijzers, aanwijzers of cijfers weg om de tijd aan te geven met abstracte symbolen. Als de mode belangrijker voor je is dan het aangeven van de seconden, dan is minimalisme iets voor jou.

Art Deco

Art Deco horloges vieren de vooruitkijkende gevoeligheid die de wereld in zijn greep har na de oorlog van de jaren 1920. De vakkundigheid van de Oude Wereld werd gemengd met het futurisme, waardoor horloges die zijn geïnspireerd op deze periode complexe, uitgebreide en zelfs excentrieke ontwerpen bieden, gepresenteerd in een gestroomlijnde stijl. Ze stralen een gevoel van luxe, glamour en artistieke uitbundigheid uit. Art Deco horloges zijn perfect als je een horloge wilt met een enorm statement. Het tijdloze uiterlijk zorgt ervoor dat ze nog jarenlang in de mode zullen blijven.