Jeans voor iedere dag.

De kans is groot dat van alle kleding in je kledingkast je dagelijkse jeans, die je pakt als je snel de deur uit moet, behoort tot je favoriete stukken. Of je jezelf nu klaar maakt voor een avontuur in de buitenlucht, een lunch met vriendinnen of een dagje shoppen, je dagelijkse jeans voegt direct een casual cool factor toe aan ieder outfit. Ze geeft je ook de mogelijkheid om je gevoel voor mode te laten zien. De collecties trendy denim van dit jaar bevatten jeans die niet alleen robuust en draagbaar zijn maar tevens modieus.

Cropped

Of ze nu ingekort zijn bij de zoom met een flirterig uitlopende wijde pijp of strak ingekort om je enkels te kunnen pronken, cropped jeans zijn trendy heet voor het lente-/zomerseizoen. De afgekorte zoom is perfect om je modieuze schoenen te laten zien, en de korte lengte voelt goed als het weer helder en zonnig is. Draag de trendy cropped uitlopende pijpen in stijl door de look te balanceren met een chique blazer, moto jacket of oogverblindende top. Omdat de cropped look met rechte pijp helemaal gaat om het trekken van de aandacht naar je benen kun je deze het beste dragen met schoenen die niet te veel opvallen.

Smakelijke kleuren

Terwijl je dit seizoen trendy jeans kunt vinden in iedere tint en variatie van de traditionele blauwe jeans is er ook een groot assortiment van smakelijke pastelkleuren waar je uit kunt kiezen. Dit jaar zijn het de lichtere tinten van mint, lavendel, blauw en roze waar je naar uit moet kijken. Ze roepen beelden op van ijzige sferen en Franse macarons. Er fris en zuiver uitzien met helder optisch wit maakt ook dit jaar een grote indruk. Bleke kleuren zijn de perfecte keuze als je trendy details als kant of gestileerde zakken er uit wilt laten springen.

Ruig en Ready

Van ruwe zoomen tot distressed afwerkingen, veel van de trendy jeans van dit jaar zijn ontworpen om er goed gedragen, in plaats van gloednieuw, uit te zien. Sommige ontwerpers overdrijven deze ruige details zo dat de vooruitstrevende decoratieve accenten op zichzelf kunnen staan. Of het nu gaat om rijen met scheuren langs de benen of rauwe randen die in lange franjes uitlopen, het gaat er meer om dat je laat zien dat je de denim look naar het een hoger niveau kunt tillen dan dat het gaat om het dragen van jeans die er oud uitziet.

Baggy versus Skinny

De lente/zomer modeshows van 2016 waren overvol met modellen die jeans met wijde pijpen droegen, maar dat betekent niet dat de skinny jeans haar populaire aantrekkingskracht heeft verloren. Te-strak-om-te-bewegen strech stijlen zijn daarentegen zeker op hun retour. Als het gaat om skinny jeans is de trend nu om de worstvel look te voorkomen door het kiezen van goedgemaakte ontwerpen met tailles, zijnaden en binnennaden die tot in de perfectie bij je rondingen passen.

Multi-trend ontwerpen

Van baggies met hoge tailles tot cropped met uitlopende pijpen, de collectie van jeans voor iedere dag bevat dit jaar een variëteit van trendy silhouetten en details. Veel ontwerpen bevatten meerdere trends in één paar jeans, dus kun je jouw talent voor het creëren van een modieuze look tonen zonder een fortuin uit te geven. Of het nu gaat om een cropped skinny jeans in een mintgroene kleur of een klassiek recht model met een kunstzinnig rafelige zoom, het combineren van twee of meer trends laat jouw de lente en zomer beleven in grote stijl.